Τώρα ομολογούν ότι κάνουν τη… «βρόμικη δουλειά»

τώρα-ομολογούν-ότι-κάνουν-τη-βρόμικ-557023

Όταν το λέγαμε και το γράφαμε εμείς, οι «απ’ έξω», μας αντιμετώπιζαν, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της, περίπου ως «υπόπτους». Το ολιγότερο υπονοούσαν ότι υποκινούμεθα από την Νέα Δημοκρατία. Αλλά έφθαναν ακόμη και να μας χαρακτηρίζουν ευθέως ως «εχθρούς του λαού». Επειδή λέγαμε η γράφαμε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή ήταν, για τον τόπο, εγκληματικό λάθος το ότι ανετράπη, μέσω της προεδρικής εκλογής, η κυβέρνηση των «Σαμαροβενιζέλων», πριν ολοκληρώσει την τότε αναμενόμενη, για τον Φεβρουάριο του 2015, αξιολόγηση.

Τώρα το δηλώνει απεριφράστως και ο παλιός συνάδελφος και φίλος Στέλιος Κούλογλου, που δεν ανήκει στους «απ’ έξω», αλλά είναι βαθιά μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο ως ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ήταν στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά και δεν την άφησε να κλείσει την αξιολόγηση», δήλωσε την Δευτέρα το πρωί, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο παλιός μου συναγωνιστής στις «ημέρες ραδιοφώνου», όταν μαζί δίναμε την μάχη, με τον αείμνηστο Ρούσσο Κούνδουρο, τον Γιάννη Τζανετάκο και άλλους, για την «ελεύθερη ραδιοφωνία». Ήταν απόλυτος στη δήλωση του Στέλιος Κούλογλου: «Ήταν λάθος και μάλιστα στρατηγικού χαρακτήρα. Έπρεπε να αφεθεί η τότε κυβέρνηση να κάνει τη βρόμικη δουλειά»,

Υπήρχε τότε η ρεαλιστική πρόταση να συμφωνήσουν τα κόμματα στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, με την εφαρμογή των περίφημων μέτρων του «μαίηλ Χαρδούβελη», που δεν κόστιζαν ούτε καν ένα δισεκατομμύριο, αλλά η κυβέρνηση να δεσμευθεί ότι θα οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015. Πράγμα που αποδέχονταν και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος.

Τότε όμως, δεν άκουγαν κανέναν. Επηρμένοι από την νίκη στις ευρωεκλογές, έκαναν τα πάντα για να ρίξουν εκείνη την κυβέρνηση και να χαθεί η ευκαιρία της αξιολόγησης. Την όποια ο Στέλιος Κούλογλου χαρακτηρίζει ως «βρόμικη δουλειά».

Φίλος μεν Στέλιος, φιλτάτη δε αλήθεια. Αλήθεια, Στέλιο, αν εκείνη η αξιολόγηση, με μέτρα του ενός, σχεδόν, δισεκατομμυρίου ήταν «βρόμικη δουλειά», πόσο πιο «βρόμικη» είναι η δουλειά αυτή της κυβέρνησης; Που μας οδήγησε σε ένα ακόμη, το τρίτο μνημόνιο, και τώρα καλείται να ψηφίσει και άλλα επώδυνα μέτρα, ακόμη και για μετά το 2018, ως …παραρτήματα αυτού του μνημονίου;

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου