Δεν κατάλαβε ο υπουργός, ή είπε ψέματα;

δεν-κατάλαβε-ο-υπουργός-ή-είπε-ψέματα-569246

Αυτή η ιστορία με τα δυο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τοποθετήθηκαν στην διοίκηση του ΑΔΜΗΕ και ευλόγησαν τα γένια τους, αυξάνοντας τις αποδοχές τους στα είκοσι χιλιάδες ευρώ μηνιαίως, και δη με αναδρομική ισχύ, οπότε εισέπραξαν και από διακόσιες σαράντα χιλιάδες αναδρομικώς, έχει μακριά και άκρως πολιτική ουρά.

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, ο υπουργός Ενέργειας και Υποδομών Γιώργος Σταθάκης, αφού συναντήθηκε με τους δύο, προέβη σε ανακοινώσεις προς τον τύπο. Με τις όποιες μας ενημέρωνε ότι «έκανε δεκτές τις παραιτήσεις» τους. Επιπλέον, μας χαροποιούσε δια της πληροφορίας ότι αμφότεροι αποδέχθηκαν να επιστρέψουν τα «αναδρομικά».

Και το κρίσιμο πολίτικο ερώτημα σήμερα είναι αν ο υπουργός είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται τι συζητά και τι συμφωνεί με τους συνομιλητές του. Διότι ενώ εκείνος μας ανακοίνωσε ότι «έκανε δεκτές τις παραιτήσεις», οι συνομιλητές του τον διαψεύδουν. Και δηλώνουν ότι δεν έχουν καμιά διάθεση να παραιτηθούν. Άδου ποια είναι η κατακλείδα του δελτίου τύπου το οποίο έστειλε προς τα μέσα ενημέρωσης ο, κατά τον κ. Σταθάκη παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος Ι. Μπλάνας:

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι η συκοφαντική επερώτηση, (Σ.Σ.: Εννοεί την επερώτηση του τομεακή Ενέργειας της Ν.Δ. Κώστα Σκρέκα) τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν και τα φίλια πυρά δεν με σκιάζουν και δεν θα με οδηγήσουν σε άτακτη και αδικαιολόγητη υπαναχώρησή μου από τα καθήκοντα που μου ανατέθηκαν». (Οι υπογραμμίσεις, δικές του). Στο ίδιο πνεύμα είναι και η «ανοιχτή επιστολή» που απευθύνει ο Μανώλης Κορωπιώτικης προς τους συναδέλφους του στη ΔΕΗ.

Αμφότεροι εμφανίζονται ως θύματα πολιτικών διωγμών, από εκείνους που θέλουν το «ξεπούλημα» του ΑΔΜΗΕ σε ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι δηλαδή, κατά τον ισχυρισμό τους, υπερασπιστές των …ασημικών μας, της δημόσιας περιουσίας. Λες και ύψωσαν το ανάστημα τους και είπαν «ΟΧΙ» όταν η κυβέρνηση πούλησε το 24% του ΑΔΜΗΕ σε εταιρία κινεζικών συμφερόντων.

Αλλά αυτοί, υπερασπιζόμενοι τα …κεκτημένα τους, μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Ο υπουργός όμως, τι ακριβώς μας είπε; Ότι δεν κατάλαβε τίποτε από όσα διαμείφθηκαν στην συνάντηση που είχε με τους δύο; Και αν δεν καταλαβαίνει, μπορεί να μένει στη θέση του; Η ότι ξεφούρνισε ως είδηση ένα ψέμα, ελπίζοντας να του βγει αληθινό, όταν όλοι πέσουν επάνω στους δύο; Έτσι κυβερνάται ο τόπος;

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου