Ναι, αλλά ήταν χωρίς γραβάτα, άρα …αγωνιστές

ναι-αλλά-ήταν-χωρίς-γραβάτα-άρα-αγων-570419

Είδα στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες των δυο στελεχών της ΔΕΗ που είχαν τοποθετηθεί στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του «Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας», του εν συντομία ΑΔΜΗΕ, που είναι μια θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ, στην οποία ανήκει σε ποσοστό 100%. Αυτών δηλαδή που αποφάσισαν να ανεβάσουν τις αποδοχές τους στις 20.000 ευρώ μηνιαίως. Και τσέπωσαν από 240.000 έκαστος, επιπλέον, καθώς αποφάσισαν ότι …δικαιούνται να λάβουν αυτή την αμοιβή αναδρομικώς.

Αν εσείς δεν έτυχε να δείτε τις φωτογραφίες, σας ενημερώνω, για να πάει η κάρδια σας στη θέση της, ότι αμφότεροι εμφανίζονταν με αυτό το «λουκ» αλά Αχμεντινεζάντ και άλλων σκληρών ισλαμιστών, η πούρων μαρξιστών επαναστατών, που έχει καθιερώσει ο Αλέξης Τσίπρας, προς πιστοποίηση της επαναστατικότητας του. Δηλαδή χωρίς γραβάτα. Ε, άμα δεν φόρας γραβάτα, τι χρείαν έχωμεν άλλων μαρτύρων ότι είσαι …καρατσεκαρισμένα «αριστερός»;

Μετά τον χαμό που προκλήθηκε από την δημοσιογραφική αποκάλυψη, ο υπουργός Ενέργειας και Υποδομών Γιώργος Σταθάκης έκανε δεκτές τις παραιτήσεις τους. Ωραία. Δέχθηκαν δε να επιστρέψουν τα διακόσια σαράντα χιλιάρικα. Ακόμη ωραιότερα. Αλλά αν νομίζετε ότι δυο επαναστάτες χωρίς γραβάτα θα πάνε χαμένοι στον καιρό της για πρώτη φορά Αριστεράς, είστε γελασμένοι και προφανώς καραδεξιοί.

Υπάρχει στον κανονισμό λειτουργίας της ΔΕΗ μια διάταξη η όποια ορίζει ότι: «Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ και των θυγατρικών της, που έληξε η θητεία του ή ανακλήθηκαν τα καθήκοντά του, εκτός από την περίπτωση τέλεσης αξιόποινης πράξης, απασχολείται στην επιχείρηση ως ειδικός σύμβουλος, υπαγόμενος άμεσα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ και λαμβάνει αμοιβή».

Ενεργοποιήθηκε λοιπόν αυτή νη διάταξη και βολεύθηκαν αμφότεροι ως «ειδικοί σύμβουλοι» με μηνιαίας αποδοχές 7000 ευρώ έκαστος. Την ώρα που η ΔΕΗ χρωστά σε πιστωτές της τεράστια πόσα, από τα όποια τα 134 εκατομμύρια έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα, ενώ είναι και φορτωμένη με δάνεια που ξεπερνούν τα 4,5 δισεκατομμύρια.

Τι θέλατε δηλαδή, να βγουν οι άνθρωποι στην αγορά; Να ψάχνουν για δουλειά σε καμιά ιδιωτική επιχείρηση, που θα τους καταπίεζε, υποχρεώνοντας τους να φορέσουν και γραβάτα, δηλαδή να χάσουν το τεκμήριο της αριστεροσύνης τους, για δυο-τρία ψωροχιλιάρικα; Α, όλα κι’ όλα. Τους θέλουμε «αριστερούς». Να τους βλέπουμε, χωρίς γραβάτα, να τους χαιρόμαστε. Οπότε αξίζει να τους χρυσοπληρώνουμε. Με επτά χιλιαρικάκια. Αξία ανεκτίμητη.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου