Είστε κυβερνήτες ή σχολιαστές;

είστε-κυβερνήτες-ή-σχολιαστές-851206

Για ποιο πράγμα ψηφίσαμε στις τελευταίες εκλογές; Για ποιο λόγο οι πολίτες έδωσαν μια τόσο ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον κ. Γ. Παπανδρέου και το κόμμα του;

Αν θυμάμαι καλά, δεν μας κάλεσε κανείς στις κάλπες για να επιλέξουμε… έγκυρους σχολιαστές των τεκταινομένων. Κληθήκαμε να επιλέξουμε κυβερνήτες ικανούς να αντιμετωπίζουν προβλήματα και να δίνουν λύσεις.

Τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στο Λιμάνι του Πειραιά και ο τρόπος που αντέδρασε η κυβέρνηση, αποδεικνύουν ότι υπάρχει σύγχυση ως προς το τι περιμένουν οι πολίτες από μια κυβέρνηση. Ως προς το ποιος είναι ο ρόλος ενός υπουργείου.

Τα δικαστήρια έκριναν παράνομη την απεργία που κήρυξαν οι ηγεσίες δύο μόνον από τα δεκατέσσερα ναυτεργατικά σωματεία που ανήκουν στην δύναμη της ΠΝΟ. Και επομένως τα πλοία έπρεπε να κινηθούν για την εξυπηρέτηση των επιβατών. Είτε πρόκειται για Έλληνες ή ξένους παραθεριστές είτε για κατοίκους νησιωτικών περιοχών που βρέθηκαν στην Αθήνα ή τον Πειραιά για κάποια ανάγκη τους και είχαν κάθε δικαίωμα να επιστέψουν σπίτια τους.

Κανονικώς την ευθύνη για την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης, στη συγκεκριμένη περίπτωση, την είχε το Λιμενικό Σώμα και ο νέος πολιτικός προϊστάμενός του κ. Χρυσοχοΐδης. Αλλά οι άνδρες του Λιμενικού, όπως κατέδειξαν όλα τα ρεπορτάζ, προτίμησαν να παριστάνουν τους… κυανόκρανους του ΟΗΕ, όταν ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ αγανακτισμένων ταξιδιωτών και των ΚΝΑΤ.

Περί τους εκατό περίπου κνίτες, που σήκωναν τις σημαίες του ΠΑΜΕ, που φαίνεται ότι είναι φτιαγμένες από τόσο βαρύ ύφασμα ώστε, παρά το μικρό σχετικά μέγεθος τους, χρειάζεται να τις υψώνουν πάνω σε χοντρά στειλιάρια, κήρυξαν με το έτσι θέλω… παράνομη την απόφαση του δικαστηρίου. Και έκανα κατάληψη στις μπουκαπόρτες των πλοίων, εμποδίζοντας την επιβίβαση χιλιάδων ταλαιπωρούμενων ανθρώπων.

Προφανώς η κυβέρνηση αισθάνεται ότι έκανε το καθήκον της, αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ως απαράδεκτη την πρακτική αυτή του ΚΚΕ στο οποίο ανήκουν και οι σημαίες του ΠΑΜΕ και οι Κνίτες που τις σηκώνουν, μαζί με τα απειλητικά στειλιάρια τους.

Αλλά από σχολιαστές βρομάει ο τόπος. Δεν χρειαζόμαστε άλλους. Ψάχνουμε για κανέναν που να μπορεί να κυβερνά, εξασφαλίζοντας ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων, και το δικαίωμα στην ελεύθερη διακίνηση των πολιτών, θα γίνονται σεβαστές από όλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου