Μας έχει γραμμένους

μας-έχει-γραμμένους-851206

Ηλθε επιτέλους ο εκ των πρωτομαστόρων του «εκσυγχρονισμού» κ. Τάσος Μαντέλης. Κατέθεσε στην Εξεταστική. Και ομολόγησε μόνο εκείνο που δεν μπορούσε να αρνηθεί γιατί ήταν ήδη αποδεδειγμένο –την μια κατάθεση των 200.000 ευρώ, από την Ζίμενς. Μας είπε για μια άλλη εντοπισμένη κατάθεση 250.000 ότι… δεν θυμάται τον «χορηγό». Και αναχώρησε αμέσως για Ελβετία. Έτσι για να δει αν εκείνοι που διαχειρίζονται τις αφανείς καταθέσεις κάνουν καλές επενδύσεις.

Ο άνθρωπος υπήρξε πολύ… άνετος. Αποχαιρετώντας τα μέλη της Εξεταστικής τούς είπε ότι θα είναι εδώ δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν, όπου ζει ως μαχαραγιάς και ό,τι χρειαστούν θα είναι «στη διάθεσή τους». Να τον καλέσουν. «Σπέσιαλ ρικουέστ», που λένε και οι παραγωγοί μουσικών εκπομπών, το άσμα «πάρε με στο τηλέφωνο, λιγάκι να τα πούμε». Να μη χανόμαστε.

Ο άνθρωπος δεν είναι αχάριστος, απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα που του έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθεί στα ύπατα αξιώματα και να φτιάξει μια τεράστια περιουσία. Αντιθέτως. Έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της Βουλής. Τι φταίει που η Βουλή, με την παρούσα και της παρελθούσες συνθέσεις της, έχοντας επιτηδείως αυτοευνουχιστεί ως προς την δυνατότητα να πιάσει από το αφτί οποιονδήποτε κ. Μαντέλη, …δεν τον χρειάζεται. Τι να τον κάνει;

Κι αυτός και οι δεκάδες όμοιοί του, μας έχουν απλώς γραμμένους όλους. Και τη Βουλή και τα κορόιδα που βαυκαλιζόμαστε ότι είμαστε πολίτες, επειδή απλώς μπορούμε να ψηφίζουμε και να επιλέγουμε Μαντέληδες. Θα συνεχίσουν να επενδύουν σε ακίνητα και σε καλά χαρτιά, και να προετοιμάζουν τα βλαστάρια τους, με λαμπρές σπουδές στα καλύτερα ξένα πανεπιστήμια, ώστε να μας κυβερνήσουν και εκείνα, όταν έλθει η ώρα τους.

Κι εκείνοι που τάχα καταδικάζουν το «μεμονωμένο φαινόμενο» των αρπαχτών του οποιουδήποτε Μαντέλη, θα συνεχίσουν να μας δουλεύουν ότι τάχα οι μέλλουσες συνθέσεις του Κοινοβουλίου, χάρη σε «νομοθετικές ρυθμίσεις», θα έχουν τη δυνατότητα να πιάνουν τους μεταγενέστερους Μαντέληδες από το αφτί.

Αν ήθελαν πράγματι να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγείου, δεν θα κατέφευγαν σε νομικίστικες «διασταλτικές ερμηνείες» της συνταγματικά κατοχυρωμένης ατιμωρησίας των προκλητικών αρπάγων. Θα είχαν απευθυνθεί σε μας, στα κορόιδα, να τους δώσουμε άλλες εξουσίες. Θα έκαναν άλλο Σύνταγμα. Όχι μέσω Βουλής, που δεν μπορούν, αλλά με δημοψήφισμα.

Τα υπόλοιπα είναι ζαχαρωτά για ξεγέλασμα αφελών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου