Ως πότε θα νομοθετείτε σαν πρωτάρηδες;

ως-πότε-θα-νομοθετείτε-σαν-πρωτάρηδες-851206

Να μην είχατε ξανακυβερνήσει ποτέ, να λέγαμε πρωτάρηδες είναι οι άνθρωποι, σιγά-σιγά θα μάθουν. Να δικαιολογούσαμε τις νομοθετικές ατζαμοσύνες σας. Αλλά το ΠΑΣΟΚ έχει κυβερνήσει τα περισσότερα από τα 36 χρόνια της μεταπολίτευσης.

Έχω δεχθεί 127 ηλεκτρονικά μηνύματα, από όλη την Ελλάδα, ανθρώπων που λόγω αντικειμενικών δυσκολιών έχουν ληξιπρόθεσμες όφειλες στην Εφορία. Ανθρώπους που θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα ρύθμισης που δόθηκε με νόμο ο οποίος ψηφίσθηκε την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου. Αλλά μέσα σε ένα μήνα, και με την δεδομένη έλλειψη ρευστού στην αγορά, δεν ήταν δυνατόν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα ποσά.

Έτσι πρωί-πρωί την Τετάρτη πήρα στο κινητό του κυβερνητικό στέλεχος που πασχίζει φιλότιμα να κινήσει τούς υπ’ αυτό μηχανισμούς ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους. Του ανέφερα γι’ αυτά τα μηνύματα ανθρώπων που αναζητούν εναγωνίως τη δυνατότητα μιας παράτασης της ασφυκτικής καταληκτικής ημερομηνίας.

Η απάντησή του ήταν: «Εσύ μιλάς για 127. Εγώ έχω χιλιάδες τέτοια μηνύματα από όλη την Ελλάδα. Και θεωρώ ότι είναι απολύτως εύλογα. Αλλά δυστυχώς δεν γίνεται». Στο φυσικό ερώτημα «γιατί δεν γίνεται», απάντησε με ένα τόνο που φανέρωνε και την οργή του ίδιου. «Δυστυχώς δεν γίνεται, γιατί έβαλαν την καταληκτική προθεσμία στο νόμο. Και δεν προνόησαν να δώσουν το δικαίωμα στον υπουργό, να μπορεί, με απόφασή του, να παρατείνει αυτή την προθεσμία».

Έτσι η δυνατότητα ρύθμισης λήγει, την ώρα ακριβώς που… μόλις ξεκινά η εφαρμογή των ειδικών προγραμμάτων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του ΤΕΜΠΜΕ για δάνεια προς φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με αποκλειστικό σκοπό την εξόφληση οφειλών προς το δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς. Και είναι φυσικό να προτιμούν οι άνθρωποι να φορτωθούν ένα δάνειο, παρά να τρέχουν οι προσαυξήσεις με 12% το χρόνο, που είναι το επιτόκιο της κρατικής τοκογλυφίας;

Και καλά, ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Σαχινίδης, είναι πράγματι πρωτάρηδες σε υπουργικές καρέκλες. Αλλά όταν φτιάχνετε νόμους, ακόμη και όσοι έχετε το ελαφρυντικό του… ατζαμή, δεν ρωτάτε και κανέναν άλλο που να έχει περισσότερη πείρα;

Αφού διά νόμου κάνατε την ατζαμοσύνη, και αφού έτσι κι’ αλλιώς όλα τα πικρά ποτήρια μας τα σερβίρετε διά νομοθετικών ρυθμίσεων που τις περνάτε με κατεπείγουσες διαδικασίες, ε, διορθώστε και αυτό το λάθος σας με μια επείγουσα νομοθετική διάταξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου