Μήπως να τις καίμε καλύτερα;

μήπως-να-τις-καίμε-καλύτερα-851206

Οι χρυσοπληρωμένοι χαρτογιακάδες του ΔΝΤ, της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και της ΕΚΤ –που ξοδεύει κοντά στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ για το νέο «παλάτι» της στη Φρανκφούρτη- αποφασίζουν με προκλητική αναλγησία να δοκιμάσουν συνταγές θανάτου πάνω στην πλάτη των Ελλήνων. Και αν πιάσουν εδώ, να τις μεταφυτεύσουν εν συνεχεία και αλλού. Το θέμα είναι αν οι εκλεγμένοι άρχοντές μας έχουν την αναγκαία δύναμη αντιστάσεως.

Διότι ασφαλώς είναι απάνθρωπο αυτό που ζητούν, να μην παίρνει δηλαδή τη σύνταξη του άνδρα της η χήρα, αν η τελευταία δεν είναι 50 ετών. Ηλικία στην οποία αφήνουν το περιθώριο να της αναγνωρισθεί το δικαίωμα σε κάποια ψίχουλα.

Τι σημαίνει πρακτικά μια τέτοια ρύθμιση; Ας υποθέσουμε ότι κάποιος πεθαίνει από ανακοπή στα πενήντα του. Αφήνοντας μια χήρα 42 χρονών με τρία ανήλικα παιδιά, που έχει πάψει να εργάζεται η ίδια, για να αναστήσει τα παιδιά της. Πράγμα απολύτως πιθανό σε μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι παντρεύονται όλο και αργότερα. Και κυρίως σε μια κοινωνία όπου το κράτος δεν παρέχει στις εργαζόμενες μητέρες όλα εκείνα που θεωρούνται αυτονόητα σε άλλες κοινωνίες. Από τον καλό βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό, ως το πραγματικά ολοήμερο σχολείο.

Πόσο εύκολο είναι να ξαναμπεί στην αγορά εργασίας, ώστε να μην έχει ανάγκη τη σύνταξη, μια γυναίκα που βρίσκεται ξαφνικά σε αυτή την θέση; Και ποια κοινωνία μπορεί να ισχυρίζεται ότι λειτουργεί με ανθρώπινες αξίες, όταν μετά την απώλεια του συντρόφου της την τιμωρεί με αυτόν τον τρόπο;

Για να σταθεί μια μεταρρύθμιση πρέπει να μη παραβαίνει, κατά τρόπο προκλητικό, όλες τις ανθρώπινες αξίες. Καλώς ζητούν να μπει μαχαίρι στις περίφημες συντάξεις άγαμων και διαζευγμένων θυγατέρων στρατιωτικών και άλλων κρατικών υπαλλήλων, που τις παίρνουν ανεξαρτήτως οικονομικής τους καταστάσεως, δηλαδή ακόμη και αν έχουν εισοδήματα από αριθμό ακινήτων. Είναι ένα καθεστώς εναντίον του οποίου μάχομαι «εις ώτα μη ακουόντων» από το 1984 –και τα γραπτά υπάρχουν. Αλλά η αξίωση να κοπεί η σύνταξη της χήρας συνιστά ανθρωποφαγική επίδοση.

Θα το καταπιείτε και αυτό, αγαπητέ Ανδρέα Λοβέρδο και λοιποί «σοσιαλιστές» που μας κυβερνάτε; Τελικά όλα στον οβολό της χήρας θα τα φορτώσετε;

Μήπως να τις ενταφιάζουμε ζωντανές μαζί με τη σορό του συζύγου, όπως έκαναν στην Ινδία με τις μαχαρανές;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου