Τι θα κάνετε, συνάδελφοι;

τι-θα-κάνετε-συνάδελφοι-851206

Βεβαίως η μια ομάδα ισχύος δεν εξαγνίζεται από τις δικές της αμαρτίες, όταν εκπρόσωποί της, στριμωγμένοι από καταγγελίες, αμύνονται καταγγέλλοντας άλλη ομάδα ως εξίσου αμαρτωλή. Απλώς παγιώνεται ως πεποίθηση στον απλό άνθρωπο ότι ολόκληρο το εποικοδόμημα του δημόσιου βίου μας είναι σάπιο.

Ούτε βεβαίως συνιστά πολιτική γενναιότητα να αποκαλύπτει ένας πολιτικός τα «σάπια» της δημοσιογραφίας, όχι στις μέρες της δόξης και ισχύος του, μέρος της οποίας εξασφάλισε χάρη και στις καλές δημόσιες σχέσεις του με συγκεκριμένους δημοσιογράφους, αλλά όταν πια έχει γίνει ο ίδιος στόχος καταγγελιών και αποκαλύψεων.

Ακόμη και έτσι όμως, το σημαντικό δεν είναι τα κίνητρα του καταγγέλλοντος, αλλά αυτή καθαυτή η καταγγελία, εφόσον στηρίζεται επί πραγματικών δεδομένων.

Προσωπικώς ουδεμία αμφιβολία έχω ότι έχει βάση η καταγγελία του κ. Βερελή ότι στον κατάλογο των τακτικώς αμειβόμενων από τη «Ζίμενς» του Χριστοφοράκου, ήταν και εξήντα δημοσιογράφοι. Καμιά έκπληξη δεν νιώθω ούτε και για την περιγραφή των υπηρεσιών που πρόσφεραν. Όχι μόνο να «διαφημίζουν» τις υπηρεσίες η τα προϊόντα της. Αλλά και να κτυπούν, κάτω απ’ τη ζώνη, εκείνους τους πολιτικούς ή και υπηρεσιακούς παράγοντες που δεν ήταν πρόθυμοι να της δώσουν τις δουλειές που κυνηγούσε.

Το πιο φρικτό για έναν δημοσιογράφο που κοντεύει να συμπληρώσει μισό αιώνα ερωτικής σχέσης με την δημοσιογραφία, είναι άλλο. Ότι τα ονόματα αυτά υπάρχουν. Είναι στα χέρια της εξεταστικής. Και κατά τον καταγγέλλοντα καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες για να μη βγουν στη δημοσιότητα.

Να μείνουμε δηλαδή όλοι με το στίγμα ότι μπορεί να είμαστε στα μυστικά κονδύλια του Χριστοφοράκου, της Ζίμενς ή του συνεταίρου της, που χρηματοδοτούσε αφειδώς εφημερίδες, δήθεν «μαχητικές» και «αποκαλυπτικές», για κτυπούν όσους τολμούσαμε να φωνάζουμε ότι «ξεκοκαλίζει τον ΟΤΕ» και ότι μας χρεώνει αυτά που μονοπωλιακώς προμηθεύει με διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές, ακόμη και αν είναι δευτέρας διαλογής.

Συνάδελφοι που έχετε εκλεγεί στις διοικήσεις της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, αλλά και στα πειθαρχικά μας όργανα, έχετε ήδη αργήσει να αντιδράσετε. Εμείς πρώτοι πρέπει να αξιώσουμε να δημοσιοποιηθεί η λίστα με τα «ημέτερα» τρωκτικά του μαύρου χρήματος της Ζίμενς.
Αλλιώς το «αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι» θα μας λασπώνει όλους.

Όταν, αγαπητέ Πάνο Σόμπολε, καταγγέλλω την ατιμωρησία που εξασφαλίζουν με συντεχνιακό πνεύμα τα υπηρεσιακά συμβούλια ή τα πειθαρχικά σε επίορκους αστυνομικούς, γιατρούς, εφοριακούς, δημοσίους υπαλλήλους, δεν ανέχομαι να γίνεται το ίδιο και το δικό μου σώμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου