Μαζέψτε τους

μαζέψτε-τους-851206

Η μισή Ελλάδα –αν όχι όλη- περιμένει με αγωνία τούτο το καλοκαίρι. Γιατί ξέρει ότι οι Έλληνες οικογενειάρχες, που είδαν το επίδομα αδείας να εξατμίζεται, μαζί με το δώρο, είναι πια από εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να προγραμματίσουν διακοπές. Και όσοι το τολμήσουν θα κάνουν περιορισμένες διακοπές, με πολύ σφιχτό προϋπολογισμό.

Όμως οι Έλληνες ήμασταν οι καλύτεροι πελάτες της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας. Αυτοί που κρατούσαν ζωντανές και τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και τα άπειρα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τις ταβέρνες και τα άλλα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας. Έστω και αν, μέγα μέρος των εμφορούμενων από το πνεύμα της γρήγορης αρπαχτής νεόκοπων κυρίως επιχειρηματιών του τουρισμού, δεν εκτιμούσαν όσο έπρεπε την αξία του εσωτερικού παραθεριστή.

Τώρα, ο περιορισμός στις διακοπές των Ελλήνων, θα έχει δραματικές συνέπειες στα έσοδα της τουριστικής βιομηχανίας. Και εκείνοι που θα ζημιωθούν δεν θα είναι μόνον οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων ή ενοικιαζόμενων δωματίων. Αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτές. Όπως και χιλιάδες άλλες μικροεπιχειρήσεις και κλάδοι που συνδέονται άμεσα με την εξυπηρέτηση του τουριστικού προϊόντος.

Το λιγότερο λοιπόν που θα περίμενε κανείς από εκείνους που εμφανίζονται να εκτοξεύουν από τις ντουντούκες τους μεγαλόστομα συνθήματα υπέρ του λαού, είναι να στηρίξουν αυτή την εθνική βιομηχανία. Και όχι να την υπονομεύουν με ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής εις βάρος τουριστών, στις οποίες πρωτοστατούν επαγγελματίες κομματικοί εργατοπατέρες.

Λες και δεν μας φτάνουν τα όσα μας βρήκανε. Λες και έχουμε την πολυτέλεια να κλοτσάμε την καρδάρα με το γάλα, από τις μετρημένες πια στα δάκτυλα παραγωγικές «αγελάδες» που μας έμειναν. Οι πιο αποδοτικές από τις οποίες είναι ο τουρισμός και η ναυτιλία.

Κόψτε λοιπόν αυτή την καταστροφική μανία. Και μαζέψτε τους κομματικούς εργατοπατέρες σας. Γιατί κάποια στιγμή, εκείνοι που καταστρέφονται, εκείνοι που χάνουν όχι μόνον επιχειρηματικά έσοδα αλλά και μεροκάματα, θα ξεσηκωθούν και θα σας πάρουν με τις πέτρες, όπως έγινε στην Αγγλία, στις αρχές του περασμένου αιώνα, όταν έγινε καταχρηστική άσκηση της δύναμης των συνδικάτων, με αποτέλεσμα να βγουν οι μικροαστοί στους δρόμους. Και να μην ξεσηκώσει, έκτοτε, κεφαλή η Αριστερά σ’ εκείνη τη χώρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου