Γιώργος Λαμπράκης:Εύκολα θύματα σε δύσκολους καιρούς

γιώργος-λαμπράκηςεύκολα-θύματα-σε-δύ-651330

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι της ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας για το ενδεχόμενο να αποτελέσει ο κλάδος το εύκολο θύμα στην υπόθεση με τις μαζικές συλλήψεις Χρυσαυγιτών.

Και μόνο το γεγονός ότι ένας αρχιφύλακας που διετέλεσε για κάτι περισσότερο από ένα μήνα στην προσωπική φρουρά τοπικού Βουλευτή της Χρυσής Αυγής ήταν αρκετό για να γίνει έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στο σπίτι του και εφόσον βρέθηκε ένα αεροβόλο όπλο που είχε αγοράσει προς διετίας ο πατέρας του, ο αστυνομικός τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα. Ισχυρό το σοκ για τον ίδιο και την οικογένεια του, το ίδιο σοκαρισμένοι και οι συνάδελφοι του που αδυνατούν να πιστέψουν ότι ο αρχιφύλακας έμπλεξε σε αυτήν την περιπέτεια επειδή βρέθηκε στην κατοχή του ένα όπλο για το οποίο δεν χρειάζεται άδεια οπλοφορίας. Ο εν λόγω αστυνομικός πληρώνει το τίμημα για το κλίμα που έχει καλλιεργηθεί στην κοινή γνώμη αναφορικά στις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με τα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό. Η αλήθεια είναι πως οι θύλακες της οργάνωσης υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν παρά τις επιχειρήσεις εκκαθάρισης των τελευταίων ημερών. Μάλιστα σε περιπτώσεις υπηρεσιών με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας, ο βαθμός εισχώρησης της Χρυσής Αυγής είναι τουλάχιστον ανησυχητικός. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι όλοι οι αστυνομικοί ή όλοι οι στρατιωτικοί υιοθετούν τις αποκρουστικές απόψεις του μίσους. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό το διάστημα ιδίως, οι αρμόδιες αρχές επιδεικνύουν έναν υπερβάλλοντα ζήλο για τη σύλληψη ακραίων στοιχείων που μετέχουν στο συγκεκριμένο χώρο. Από την άλλη όμως δεν πρέπει αυτή η επιχείρηση να λάβει το χαρακτήρα μαζικών διώξεων χωρίς διαχωρισμούς και όρια. Απλά και μόνο επειδή ένας αστυνομικός υπηρέτησε στην προσωπική φρουρά ενός Χρυσαυγίτη πολιτικού δε σημαίνει ότι είναι υπέρμαχος των θεωριών κατά των αλλοδαπών και των αριστερών. Ο συγκεκριμένος αρχιφύλακας πέρα από το σοκ που υπέστη θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση τόσο σε προσωπικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο καθώς το μόνο εύκολο είναι να μπουν σε κάποιον ταμπέλες και να στιγματιστεί.

Ο άνθρωπος αυτός, που ουδέποτε έδωσε αφορμές στην υπηρεσία του, έμπλεξε σε μια περιπέτεια με άγνωστη κατάληξη και επιπρόσθετα θα υποστεί και τις πρακτικές συνέπειες από τη διαθεσιμότητα που αποφάσισαν οι ανώτεροι του καθώς θα υποχρεωθεί, άγνωστο για πόσο καιρό, να ζήσει την οικογένεια του με το 30% του βασικού μισθού του αστυνομικού, δηλαδή με 250 περίπου ευρώ το μήνα. Το μόνο στο όποιο μπορεί να ελπίζει είναι η δικαιοσύνη που περιμένει να τον απαλλάξει το συντομότερο δυνατόν από τις κατηγορίες και να του επιτρέψει να γυρίσει και πάλι στη δουλειά του.

Ο κλάδος των αστυνομικών βάλλεται από παντού τα τελευταία χρόνια των Μνημονίων. Συνεχείς περικοπές στις αποδοχές τους, πενιχρά μέσα για να κάνουν τη δουλειά τους, ελλείψεις σε προσωπικό, επιπρόσθετες αρμοδιότητες που είναι άσχετες με το αντικείμενο του αστυνομικού και τώρα τελευταία τους κολλάνε και τη ρετσινιά του οπαδού της Χρυσής Αυγής, επειδή ορισμένοι ανεγκέφαλοι έχουν μπερδέψει τις πολιτικές πεποιθήσεις με την άσκηση ενός λειτουργήματος μείζονος σημασίας, ιδίως τη δεδομένη χρονική συγκυρία που η εγκληματικότητα σημειώνει κατακόρυφη άνοδο. Επιτελούς, πότε θα αφήσουν τον αστυνομικό να κάνει τη δουλειά του; Πότε θα αντιληφθούν ότι όσο περισσότερο τον αποδυναμώνουν τόσο ανοίγει ο δρόμος για τους αδίστακτους εγκληματίες που από ένα σημείο και μετά νιώθουν ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να τους ανακόψει;

¨Απλά και μόνο επειδή ένας αστυνομικός υπηρέτησε στην προσωπική φρουρά ενός Χρυσαυγίτη πολιτικού δε σημαίνει ότι είναι υπέρμαχος των θεωριών κατά των αλλοδαπών και των αριστερών¨

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου