Γιώργους Λαμπράκης:Κορύνες επειγόντως!

γιώργους-λαμπράκηςκορύνες-επειγόντ-707186

Ζήτημα άμεσης προτεραιότητας πρέπει να αποτελέσει για το δήμο Βόλου, από τις αρχές Σεπτέμβρη, η υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την τοποθέτηση κορυνών στο τμήμα της οδού Δημητριάδος από τη Φιλελλήνων μέχρι την Κ. Καρτάλη.

Από την ημέρα που καταργήθηκε η δημοτική αστυνομία η κατάσταση στη συγκεκριμένη κεντρική οδό είναι απελπιστική. Ακόμη και αυτό το διάστημα που αρκετοί απουσιάζουν κάνοντας χρήση της καλοκαιρινής τους άδειας, η Δημητριάδος είναι απροσπέλαστη κυρίως κατά τις πρωινές ώρες. Από τη μια τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, σε ορισμένα σημεία ακόμη και στα δύο άκρα του δρόμου, και από την άλλη τα φορτηγά που τροφοδοτούν με εμπορεύματα τις εμπορικές επιχειρήσεις και σταθμεύουν όπου θέλουν και ότι ώρα θέλουν, έχουν δημιουργήσει μια απερίγραπτη κατάσταση που παραπέμπει σε μποτιλιαρισμένο δρόμο τριτοκοσμικής χώρας. Την ίδια στιγμή, η τροχαία εξακολουθεί να παραμένει άφαντη, σα να καταργήθηκε όπως η δημοτική αστυνομία! Επαναλαμβάνουμε, αυτό είναι το σκηνικό εντός του Αυγούστου. Φανταστείτε τι θα γίνει όταν επιστρέψουν και οι τελευταίοι αδειούχοι και πιάσουν οι πρώτες βροχές. Τότε δηλαδή που το κέντρο του Βόλου καθίσταται αδιάβατο έτσι κι αλλιώς. Η κατάσταση θα είναι κυριολεκτικά ανεξέλεγκτη σε περίπτωση που δεν επισπευστούν οι διαδικασίες για τη τοποθέτηση των κορυνών.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου προβλέπει ότι θα τοποθετηθούν στο βορεινό τμήμα της Δημητριάδος και όχι στο μέσον του δρόμου, προκειμένου αφενός, να μην υπάρχει η δυνατότητα στάθμευσης των αυτοκινήτων εκεί όπου θα έχουν τοποθετηθεί κορύνες και αφετέρου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη ροή της κυκλοφορίας σε δύο ρεύματα με την ίδια κατεύθυνση. Βέβαια, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός προϋποθέτει ορισμένες τεχνικές παρεμβάσεις σε τμήματα πεζοδρομίων της Δημητριάδος, όπως στο ύψος της Σπυρίδη και της Τοπάλη, καθώς η υφιστάμενη μορφή τους δεν επιτρέπει την τοποθέτηση κορυνών. Η δημοτική αρχή δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει στις συγκεκριμένες παρεμβάσεις που απαιτούν χρόνο και χρήμα.

Ωστόσο, αυτό που αναμένουν στο δήμο Βόλου είναι η έγκριση της απόφασής τους από την περιφέρεια που όλοι γνωρίζουν με πόσο αργούς ρυθμούς κινείται. Υπενθυμίζουμε ότι στην περίπτωση της χωροθέτησης των λαϊκών αγορών, οι αποφάσεις καθυστέρησαν να εκδοθούν κατά 10 ολόκληρους μήνες, ενώ στην περίπτωση της εκμίσθωσης της πλαζ των Αλυκών η καθυστέρηση άγγιξε το τρίμηνο. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται ανάλογη καθυστέρηση στην έγκριση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για την τοποθέτηση κορυνών στη Δημητριάδος. Δεν είναι δυνατόν η πόλη να ασφυκτιά και οι γραφειοκράτες ενός συστήματος που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το σημερινό κατάντημα της χώρας να συνεχίζουν να κινούνται με τους δικούς τους ρυθμούς και να εκδίδουν αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα τις ζωές μας χωρίς να αντιλαμβάνονται την πίεση των περιστάσεων.

Ταυτόχρονα πρέπει να επισημαίνουμε τη δραματική αλλαγή του κλίματος σε ότι αφορά στην τοποθέτηση κορυνών στη Δημητριάδος, καθώς μέχρι και πριν από λίγες εβδομάδες φορείς όπως ο Εμπορικός Σύλλογος, το Τεχνικό Επιμελητήριο κα το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο είχαν εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή τους αναφορικά στο συγκεκριμένο μέτρο. Σήμερα, ωστόσο, που έχουν φανεί οι συνέπειες από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και ενώ εξακολουθεί να παραμένει άφαντη η τροχαία, γίνεται αντιληπτό και από το μεγαλύτερο πολέμιο των κορυνών, ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος έτσι ώστε να αμβλυνθεί το κυκλοφοριακό χάος της Δημητριάδος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου