ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

η-αποθεωση-τησ-ενδοτικοτητασ-736683

Με τη φράση «στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σας», που χρησιμοποίησε το 1945 ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Κανελλόπουλος, όταν υποδέχθηκε στη σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο πόλεμο Ελλάδα τον Αμερικανό στρατηγό Τζέιμς Βαν Φλιτ, σχολίασε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου την πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου προς τον Αμερικανό ομόλογό του, για τη δημιουργία τριών επιπλέον αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στη χώρα μας.

Η επίμαχη φράση έχει καταστεί συνώνυμη της δουλοπρέπειας, της ενδοτικότητας και της παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων. Προφανώς, ο Πάνος Καμμένος στην αγωνιώδη προσπάθειά του να επιβιώσει πολιτικά, εφαρμόζοντας μια ακατανόητη και συνάμα εθνικά επικίνδυνη ατζέντα, δεν λαμβάνει υπόψη τα διδάγματα της ιστορίας και αδιαφορεί για τις συνέπειες των επιλογών του.

Στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου και συγκεκριμένα στο Στεφανοβίκειο, όπου βρίσκεται η έδρα της 1ης Ταξιαρχίας της Αεροπορίας Στρατού και όπου σύμφωνα με τηλεοπτικά δίκτυα των Αθηνών φημολογείται ότι μπορεί να χωροθετηθεί η βάση που προτείνει ο κ. Καμμένος, επικρατεί αναβρασμός, με τη δημοτική αρχή να δηλώνει αιφνιδιασμένη και έκπληκτη από τις εξελίξεις…

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου