Το χρονικό μίας προαναγγελθείσας Καρατόμησης

το-χρονικό-μίας-προαναγγελθείσας-καρ-746384

Η νέα διοίκηση του ΟΛΒ έχει μπροστά της ένα πολύ δύσκολο έργο καθώς καλείται να αποδείξει ότι υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες για να αποφευχθεί το ξεπούλημα του λιμανιού.

Το απίστευτο παρασκήνιο που αποκάλυψε χθες ο καρατομηθείς πλέον πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου γεννά πολλά ερωτηματικά για το ισχύον καθεστώς στο ΤΑΙΠΕΔ, που διαχειρίζεται τις τύχες κρατικών υποδομών, όπως τα μεγάλα λιμάνια της χώρας. Αν δεν διαψευστούν τα καταγγελλόμενα, τότε θα βρεθούμε μπροστά σε ένα πραγματικό ξεπούλημα δημόσιων δομών με τεράστια σημασία για την οικονομία και τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.

Η δε δήλωση του κ. Σταυριδόπουλου ότι ανησυχεί για την τύχη του λιμανιού του Βόλου με δεδομένο το παρασκήνιο που αποκάλυψε, την τακτική όσων τον πολέμησαν και την αδυναμία ή την απροθυμία της κυβέρνησης να ελέγξει υπέρ του δημοσίου συμφέροντος έναν φορέα που μοιάζει ανεξέλεγκτος, ενισχύει την αγωνία για το μέλλον της σημαντικότερης αναπτυξιακής υποδομής που διαθέτει αυτή τη στιγμή η πόλη του Βόλου.

Η νέα διοίκηση του ΟΛΒ έχει μπροστά της ένα πολύ δύσκολο έργο καθώς καλείται να αποδείξει ότι υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες για να αποφευχθεί το ξεπούλημα του λιμανιού. Επίσης πρέπει να γίνει ξεκάθαρο με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα να υποκύψουν οι έχοντες τη σχετική ευθύνη σε επιχειρηματικά ή άλλα συμφέροντα. Το μεγάλο στοίχημα της νέας διοικησης είναι να αποκαταστήσει την εικόνα του λιμανιού και την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους διοικούντες.

Τα όσα αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος παραπέμπουν σε ένα ομιχλώδες καθεστώς που δρα παρασκηνιακά και πετυχαίνει τους στόχους του, εκβιάζοντας και απαξιώνοντας πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης. Ο Βόλος ποντάρει πολλά, για την ανάπτυξη του, στην αξιοποίηση του λιμανιού με όρους διαφάνειας και με βασική στόχευση την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. Σε αυτή την προσπάθεια δεν έχουν θέση μικροκομματικές ή μικροπολιτικές επιδιώξεις.

Ο ισχυρός άνδρας του ΤΑΙΠΕΔ που υποδεικνύεται από τον κ. Σταυριδόπουλο ως ο βασικός υπεύθυνος για τις μεθοδεύσεις που στήθηκαν στο παρασκήνιο με αφορμή του θέμα του οικονομικού και νομικού ελέγχου του ΟΛΒ, είναι στέλεχος της ΝΔ. Πώς επέτρεψαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΑΙΠΕΔ να επιτευχτεί ο στόχος για την απομάκρυνση ενός κατά γενική ομολογία επιτυχημένου προέδρου; Τα δε τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πώς είναι δυνατόν να μην αντέδρασαν στη μεθόδευση που καταγγέλθηκε και οδήγησε στην αλλαγή διοικησης του ΟΛΒ, εν μέσω αποκαλύψεων από τον πρώην πρόεδρο και ιδιαίτερα σκληρών χαρακτηρισμών στην επιστολή των εργαζομένων;

Ολος αυτός ο θόρυβος μόνο κακό κάνει στον οργανισμό, που έχει μπροστά του το δύσκολο στοίχημα της αξιοποίησης των υποδομών του, μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις. Κανένας εχέφρον ιδιώτης δε θα δείξει ενδιαφέρον για έναν φορέα που διαταράσσεται από παρασκηνιακές διεργασίες και αλλάζει τους διοικούντες με συνοπτικές διαδικασίες και υπό καθεστώς απαξίωσης και βαρύτατων καταγγελιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου