ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

οριακεσ-καταστασεισ-781754

Κάθε 24ωρο καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια προκειμένου να καλύπτεται το πρόγραμμα των εφημεριών στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Βόλου, όπου η κατάσταση είναι οριακή μετά την αποχώρηση του συνόλου των ειδικευόμενων γιατρών.

Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας Παύλος Μαλινδρέτος, σημειώνοντας ότι προς το παρόν υπάρχει εφημερεύων γιατρός όλο το24ωρο.

Ωστόσο, οι εναπομείναντες ειδικοί γιατροί, που είναι έξι τον αριθμό και όλοι τους πλησιάζουν ή έχουν ξεπεράσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν για πολύ ακόμη να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες μιας από τις πλέον νευραλγικές κλινικές του «Αχιλλοπουλείου».

Η μόνη λύση είναι οι ειδικευόμενοι γιατροί, οι οποίοι ωστόσο προτιμούν το εξωτερικό, παρά κάποιο ελληνικό νοσοκομείο, προκειμένου να αποκτήσουν ειδικότητα μετά την αποφοίτηση τους από το πανεπιστήμιο. Δυστυχώς, το καινούργιο σύστημα εξετάσεων των ειδικευόμενων γιατρών λειτουργεί σαν επιπρόσθετος αποτρεπτικός παράγοντας. προκειμένου να μείνουν στον τόπο τους νέοι επιστήμονες, τους οποίους έχει τεράστια ανάγκη η υπό κατάρρευση πατρίδα τους.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου