ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απογοήτευση

απογοήτευση-782528

Η απογοητευτική εικόνα που εμφανίζει η εμπορική αγορά του Βόλου από τις αρχές του χρόνου είναι ένα γενικότερο φαινόμενο, όπως τουλάχιστον ειπώθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας. Η πτώση του τζίρου είναι συνεχής και αυτή η κάμψη δεν φαίνεται ότι μπορεί να περιοριστεί ούτε κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων.

Οι δυσβάστακτοι φόροι και οι υπόλοιπες οικονομικές υποχρεώσεις των ανθρώπων της αγοράς κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση, με τους καταστηματάρχες να αναρωτιούνται ότι αν δεν υπάρχει αγοραστική κίνηση ούτε καν στην περίοδο των εκπτώσεων, τότε σε τι μπορεί να ελπίζει ο κλάδος;

Σε αυτό το ερώτημα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Απόστολος Οντόπουλος, απαντά ότι ο θεσμός των εκπτώσεων κινδυνεύει να εκφυλιστεί, από τη στιγμή που τα χρονικά διαστήματα όπου η αγορά προσφέρει μειωμένες τιμές καλύπτουν το σύνολο σχεδόν του έτους.

Έτσι όμως εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των πολυκαταστημάτων και των αλυσίδων των πολυεθνικών και όχι των μικρομεσαίων εμπόρων.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου