Ελάχιστοι συνειδητοποιούν το τέλος της ΔΕΥΑΜΒ

ελάχιστοι-συνειδητοποιούν-το-τέλος-τ-33748

Οι εννέα στους δέκα πολίτες με τους οποίους μιλήσαμε χθες το πρωί έξω από τα κλειστά ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ, δήλωσαν άγνοια για τη δεινή θέση που βρίσκεται η πάλαι ποτέ κραταιά Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βόλου. Οι έννοιες της «πτώχευσης» και της «ειδικής εκκαθάρισης» είτε δεν έχουν γίνει αντιληπτές από τους Βολιώτες, είτε οι περισσότεροι δεν έχουν συνειδητοποιήσει τις συνέπειες από τις εξελίξεις που έχει δρομολογήσει η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ από την ΕΡΓΗΛ.

Οι πολίτες που έσπευδαν χθες το πρωί να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού, παρά την προτροπή της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ και του δημάρχου Βόλου να μην το κάνουν μέχρι να επιστρέψει η επιχείρηση ύδρευσης σε ένα καθεστώς υποτυπώδους κανονικότητας, όταν έβλεπαν τις κλειστές πόρτες και διάβαζαν τις ανακοινώσεις περί προσωρινής αναστολής λειτουργίας των ταμείων, εξέφραζαν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι αναγκάστηκαν να μεταβούν στο κτήριο της οδού Κωνσταντά, χωρίς να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.

Πολλοί από όσους ρωτήσαμε για τις δραματικές εξελίξεις στη ΔΕΥΑΜΒ εμφανίστηκαν ανενημέρωτοι και ρωτούσαν μόνο για το ενδεχόμενο να τους επιβληθούν προσαυξήσεις στους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς τους. Οι υπόλοιποι απλά αποχωρούσαν κουνώντας το κεφάλι με συγκατάβαση για το κατάντημα μιας δημοτικής επιχείρησης που μέχρι και πριν από λίγα χρόνια λειτουργούσε υποδειγματικά, ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονταν οι εκάστοτε διοικούντες.

H πόλη, όχι σε ότι αφορά στους εκπροσώπους αυτοδιοικητικών και συλλογικών φορέων, αλλά σε ότι αφορά στους απλούς δημότες, εμφανίζεται αποστασιοποιημένη και ανενημέρωτη για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης. Η ΔΕΥΑΜΒ θα έπρεπε να θεωρείται πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο όλων μας. Θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται από τους πολίτες σαν μια υπηρεσία που εξασφαλίζει τη σωστή διαχείριση ενός δημόσιου αγαθού μείζονος σημασίας, όπως το νερό. Ωστόσο, συμβαίνει το αντίθετο και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει όσους προσπαθούν να διασώσουν την επιχείρηση και να στήσουν το όλο εγχείρημα σε νέες βάσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου