ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Εικονική;»

εικονική-42666

Σχεδόν ποτέ οι εκτιμήσεις των δημοσιογράφων για τα προβλήματα της κοινωνίας δεν συμπίπτουν με τις εκτιμήσεις της εξουσίας. Αυτός ο κανόνας επιβεβαιώθηκε και στη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι βρέθηκαν στον Βόλο για τα εγκαίνια της έκθεσης κειμηλίων στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Αμφότεροι ρωτήθηκαν για το πρόβλημα της εγκληματικότητας στη χώρα. Αμφότεροι αμφισβήτησαν αυτό που όλοι αντιλαμβάνονται, ότι δηλαδή το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, ιδίως μετά την υλοποίηση του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Η αποφυλάκιση ακόμη και στυγερών εγκληματιών «αναβάθμισε» επικίνδυνα το επίπεδο της εγκληματικότητας και συνέβαλε στην εκδήλωση περιστατικών πρωτοφανούς αγριότητας, με θύματα ανυποψίαστους πολίτες.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες αστυνομικοί παραμένουν εγκλωβισμένοι σε δομές του κράτους που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το έργο τους.

Μοναδικό αισιόδοξο στοιχείο των χθεσινών δηλώσεων του Γ.Γ. του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, η υπόσχεση του κ. Αναγνωστάκη για την άμεση αποδέσμευση τουλάχιστον 800 αστυνομικών από τη φύλαξη πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών κ.λπ. καθώς και οι ανακοινώσεις του για τον σχεδιασμό ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. με σύγχρονο εξοπλισμό και αποτελεσματικά μέσα.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου