Διαφορετική φιλοσοφία

διαφορετική-φιλοσοφία-43640

Ο νέος πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του νομού εξήγησε χθες ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα, οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για τον τρόπο λειτουργίας του

Ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας τράβηξε μια σαφέστατη διαχωριστική γραμμή από την προηγούμενη διοίκηση του συνδικαλιστικού οργάνου που εκπροσωπεί ο ίδιος εδώ και ένα μήνα, ξεκαθαρίζοντας ότι τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του «Αχιλλοπούλειου» δεν λύνονται με την άσκηση στείρας αντιπολίτευσης και με διαρκή καταγγελτικό λόγο.

Ο νέος πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του νομού εξήγησε χθες στους δημοσιογράφους ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα, οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για τον τρόπο λειτουργίας του και να το εμπιστεύονται απόλυτα, καθώς το υφιστάμενο προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό), παρά τις ελλείψεις και τα κενά, που σε μερικές περιπτώσεις φτάνουν και το 50% σε σχέση με τα όσα προβλέπει ο εσωτερικός οργανισμός λειτουργίας του Νοσοκομείου Βόλου, υπερβάλουν εαυτόν προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες.

Ταυτόχρονα, ο κ . Μαλινδρέτος επέλεξε να μη συγκρουστεί με τη διοίκηση του νοσοκομείου, την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας. Προς τα παρόν, τουλάχιστον, περιορίζεται στο να ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς για τα προβλήματα ελλείψεων προσωπικού που ταλανίζουν το «Αχιλλοπούλειο» και αναμένει την ανάλογη ανταπόκριση, επισημαίνοντας ότι άμεσα πρέπει να καλυφθούν 15 κενές θέσεις διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων, όπου υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες ως προς την κάλυψη των αντίστοιχων εφημεριών κάθε μήνα.

Πρόκειται λοιπόν για μια εντελώς διαφορετική τακτική από τη νέα συνδικαλιστική ηγεσία του οργάνου που εκπροσωπεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Μαγνησίας. Από τον καταγγελτικό λόγο του Νίκου Χαυτούρα και την ευθεία σύγκρουσή του με τη διοίκηση του νοσοκομείου και τις ηγεσίες της 5ης ΥΠΕ και του αρμόδιου υπουργείου, περάσαμε στη φάση της επισήμανσης των προβλημάτων και της διεκδίκησης, με νηφαλιότητα, λύσεων για την εξεύρεση των οποίων αμφιβάλουμε ωστόσο αν υπάρχει το ανάλογο χρονικό περιθώριο.

Είναι πάντως θετικό το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ούτε απαξίωσε ούτε αμφισβήτησε στη χθεσινή του συνάντηση με τους δημοσιογράφους τη συμβολή του προκατόχου του στη λειτουργία του νέας διοικησης του συλλόγου, αναφερόμενος μάλιστα στους αγώνες που έδωσε ο Νίκος Χαυτούρας καθώς και στην εμπειρία του από την παρουσία του στο τιμόνι της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών για μια τριετία.

Ο τρόπος που επιλέγει να διοικήσει τον σύλλογο ο νέος πρόεδρος θα κριθεί και θα αξιολογηθεί από τους συναδέλφους του, όταν έρθει η κατάλληλη ώρα. Στο μεταξύ, τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του «Αχιλοπούλειου» υφίστανται και δεν προβλέπεται να εκλείψουν, όσο η χώρα μας παραμένει υπό ασφυκτική οικονομική επιτροπεία. Είναι, ωστόσο, θετικό σημάδι το άνοιγμα του Παύλου Μαλινδρέτου προς τον Νικό Χαυτούρα, έτσι ώστε η ένωση νοσοκομειακών γιατρών να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των μελών της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου