ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παρεμβάσεις

παρεμβάσεις-55503

Ο κυκλικός κόμβος, στο ύψος του υπεραστικού ΚΤΕΛ, που παραδόθηκε σε χρήση τη Μεγάλη Πέμπτη, είναι ίδιων προδιαγραφών και διαστάσεων με τον κυκλικό κόμβο στη συμβολή της Λαρίσης με την οδό Διμηνίου.

Ο δεύτερος κυκλικός κόμβος ολοκληρώθηκε περίπου ένα δεκαήμερο πιο γρήγορα σε σχέση με τον πρώτο, για τον οποίο υπάρχουν ήδη μετρήσιμα αποτελέσματα, ως προς τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στο σημείο.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο της επιστημονικής Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου Κώστα Καραγιάννη, οι χρόνοι διέλευσης των οχημάτων από τον κόμβο Διμηνίου έχουν βελτιωθεί σε ποσοστό 40%.

Ανάλογο ποσοστό αναμένεται και για τον κυκλικό κόμβο, στο ύψος του υπεραστικού ΚΤΕΛ, ενώ η ολοκλήρωση ως τα μέσα του φθινοπώρου και του τελευταίου από τους τέσσερις κυκλικούς κόμβους εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος, θα βελτιώσει εντυπωσιακά τις υφιστάμενες κυκλοφοριακές συνθήκες στην πόλη.

Αρκεί βέβαια να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα του παράνομου παρκαρίσματος, καθώς και αυτό της τροφοδοσίας των εμπορικών καταστημάτων από φορτηγά που σταματούν όπου θέλουν, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας βολεύει τους οδηγούς τους, με αποτέλεσμα το κέντρο να ασφυκτιά.

Αρκεί η αστυνόμευση για να λυθεί το πρόβλημα; Προφανώς όχι. Απαιτείται σωστή νοοτροπία και κυκλοφοριακή συνείδηση, έτσι ώστε οι κεντρικοί οδικοί άξονες, όταν ολοκληρωθούν και τα απαιτούμενα έργα υποδομής, να πάψουν να θυμίζουν ζούγκλα.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου