ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ταλαιπωρία

ταλαιπωρία-70715

Αποδέκτης έντονων παραπόνων έγινε η στήλη, για τη λειτουργία του γραφείου Κτηματογράφησης στην οδό Δημοκρατίας στη Νέα Ιωνία, με τους διαμαρτυρόμενους να επισημαίνουν ότι ο αριθμός του προσωπικού που καλείται να εξυπηρετήσει τον κόσμο είναι εξαιρετικά μικρός, σε σχέση με τον όγκο της δουλειάς που πρέπει να φέρει εις πέρας.

Όπως καταγγέλθηκε χαρακτηριστικά, υπάρχουν ημέρες που εξυπηρετείται πολύ μικρός αριθμός πολιτών, ενώ τις περισσότερες φορές όσοι προσέρχονται στην υπηρεσία για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους δεν προλαβαίνουν καν να πάρουν το χαρτάκι με τον αριθμό προτεραιότητας.

Όσοι δε είναι τυχεροί και πάρουν το πολυπόθητο χαρτάκι, πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να περάσουν σχεδόν ολόκληρη την ημέρα στο γραφείο κτηματογράφησης. Την περασμένη Τετάρτη, που το γραφείο λειτούργησε μέχρι το βράδυ (αυτό συμβαίνει κάθε Τετάρτη), εξυπηρετήθηκαν μόλις 50 πολίτες. Αυτό που επισημαίνουν οι διαμαρτυρόμενοι είναι η ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό του τοπικού γραφείου κτηματογράφησης, κυρίως σε ό,τι αφορά στους τοπογράφους, οι οποίοι ελέγχουν τα τοπογραφικά διαγράμματα των ιδιοκτητών.

Αν δεν αυξηθεί ο αριθμός των τοπογράφων τότε, όπως επισημαίνεται, η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί. Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο για τις περιοχές του Ανατολικού και του Νοτίου Πηλίου που έχουν ανακοινωθεί, εκπνέει στις 9 Απριλίου, δηλαδή τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα!

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου