Ενα θαύμα θα τους σώσει…

ενα-θαύμα-θα-τους-σώσει-84791

Το επικοινωνιακό αντιστάθμισμα που θα της επιτρέψει να βγει από τη δυσχερή θέση στην οποία την έχουν οδηγήσει οι τελευταίες εξελίξεις, αλλά και οι δικές της επιλογές, αναζητά η κυβέρνηση. Δεν είναι μόνο η υπόθεση του Ιβάν Σαββίδη που τη στρίμωξε επικοινωνιακά. Το θέμα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται σε τουρκική φυλακή υψίστης ασφαλείας, οι διαταραγμένες σχέσεις με τον κυβερνητικό εταίρο, τα θέματα της οικονομίας καθώς και το Σκοπιανό, όπου αναμένονται εξελίξεις μετά το Πάσχα, συνιστούν μια αλληλουχία αρνητικών γεγονότων που δημιουργεί τεράστιο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, τη στιγμή που είχε αρχίσει να εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά την έξοδο από τα προγράμματα οικονομικής επιτήρησης τον ερχόμενο Αύγουστο.

Πριν από έναν περίπου μήνα, η υπόθεση της Novartis προσέφερε στα κυβερνητικά στελέχη το ιδανικό διέξοδο στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Τώρα που η κατάσταση γίνεται και πάλι ασφυκτική αναζητείται το επόμενο σκάνδαλο, το οποίο θα προσφέρει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα διαφυγής από την παρούσα δυσχερή θέση. Ακούγεται ότι το θέμα του δανεισμού των κομμάτων και οι σχέσεις τους με το τραπεζικό σύστημα θα αποτελέσουν το κατάλληλο επικοινωνιακό αντίβαρο.

Έτσι εκτιμάται ότι θα καταφέρει η κυβέρνηση να αποστρέψει την προσοχή των πολιτών από τα πρωτόγνωρα γεγονότα στο ποδόσφαιρο, όπου οι κυβερνητικές επιλογές ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για το σημερινό κατάντημα και τις εικόνες ντροπής, με πρωταγωνιστή τον «αγαπημένο» επενδύτη του ΣΥΡΙΖΑ να αλωνίζει στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με το πιστόλι του σε δημόσια θέα!

Δεν είναι όμως μόνο το φιάσκο της υπόθεσης Σαββίδη. Οι σχέσεις με τον κυβερνητικό εταίρο βρίσκονται στο ναδίρ και ήδη αναζητούνται πολιτικές συμμαχίες με κόμματα, τα οποία έχουν προδιαγεγραμμένη κοινοβουλευτική και ενδεχομένως και πολιτική ζωή. Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε το βαρύ κλίμα που δημιουργούν οι τεταμένες σχέσεις με την Τουρκία και η στάση των Σκοπιανών, όπου φτάσαμε από το ξήλωμα πινακίδων και αγαλμάτων με αλυτρωτικό χαρακτήρα, στη διεκδίκησή τους να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας μας ως προς το Μακεδονικό.

Και σαν να μην έφτανε αυτός ο επικοινωνιακός εφιάλτης, η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί και τη στάση του ΔΝΤ, που απαιτεί την εφαρμογή του μέτρου για πετσόκομμα του ορίου του αφορολογήτου από το 2019, μαζί δηλαδή με την εφαρμογή της απόφασης για μειώσεις στις συντάξεις έως και 20%. Με όλα αυτά τα δεδομένα θα χρειαστεί ένα τεράστιο θαύμα το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να αντιστραφεί το κλίμα και να εξαντλήσει, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του πρωθυπουργού, την τετραετή θητεία του το παρών κυβερνητικό σχήμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου