ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οριακά

οριακά-97288

Τις μισές μόνο ημέρες του μήνα θα λειτουργεί η ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου από τον ερχόμενο Μάιο, αν στο μεταξύ δεν γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας, που καθημερινά γίνεται αποδέκτης της αγωνίας των συναδέλφων του, στις υποστελεχωμένες κλινικές και τα τμήματα του «Αχιλλοπούλειου».

Οριακή είναι επίσης η κατάσταση στην Παιδιατρική κλινική, όπου η μια από τις δύο γιατρούς θα προσφέρει τις υπηρεσίες της και στην Τοπική Ομάδα Υγείας Νέας Ιωνίας, ενώ η ΩΡΛ ήταν κλειστή για τέσσερις ολόκληρες ημέρες, κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, λόγω έλλειψης γιατρών.

Το γαστρεντερολογικό ιατρείο λειτουργεί με ένα και μοναδικό επικουρικό γιατρό και η λίστα αναμονής για εξετάσεις φτάνει τον ένα μήνα, ενώ και στο Οφθαλμολογικό τμήμα οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό είναι εκρηκτικές, ιδίως μετά τον θάνατο του Κώστα Μπαρπάκη.

Οι υποσχέσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στον Βόλο για προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού όλο και ξεθωριάζουν, ενώ η εκτίμηση ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη έγινε καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους (τότε εγκαινιάστηκαν οι ΤΟΜΥ Ν. Ιωνίας και Αγριάς), αρχίζει να μην επιδέχεται αμφισβήτησης.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου