ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ξεχωριστή εκδήλωση

ξεχωριστή-εκδήλωση-133070

Ξεχωριστό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η κυριακάτικη εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, όχι μόνο λόγω της παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, που όπως ανακοίνωσαν χθες οι διοργανωτές θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο που υπάρχει πίσω από το δημαρχείο του Βόλου και θα μιλήσει και στην ακόλουθη εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Όλοι περιμένουν την ομιλία του κ. Παυλόπουλου, όπως επίσης και αυτή του Ράινερ Ες, εγγονού του «δημίου» 100άδων χιλιάδων Εβραίων που βρήκαν φρικτό θάνατο στους φούρνους και τους θαλάμους αερίων του κολαστηρίου του Άουσβιτς, όπου ο παππούς του ο Ρούντολφ Ες, ήταν διοικητής για μια ολόκληρη πενταετία. Δύο χρόνια μετά το τέλος το Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου δικάστηκε ως εγκληματίας πολέμου στην περίφημη δίκη της Νυρεμβέργης και εκτελέστηκε διά απαγχονισμού τον Απρίλιο του 1947.

Ο εγγονός του που θα μιλήσει την Κυριακή στον Βόλο (για δεύτερη μόλις φορά στη χώρα μας, μετά την παρουσία του σε εκδήλωση του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος), έχει κάνει σκοπό της ζωής του τη διάδοση των μηνυμάτων κατά του ναζισμού και της μισαλλοδοξίας, τα οποία έσπειραν τον θάνατο πριν επτά περίπου δεκαετίες, και που δυστυχώς βρίσκουν και σήμερα πολλούς εκφραστές και υποστηρικτές!

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου