ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παραλογισμός

παραλογισμός-137828

Η πολιτεία συνεχίζει να βάζει εμπόδια στις περιφέρειες, αναφορικά στη δημοπράτηση και την υλοποίηση τεχνικών έργων, τα οποία είναι απαραίτητα για τις τοπικές κοινωνίες.

Τα έργα αυτά δεν επιλύουν μόνο σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά δημιουργούν θέσεις εργασίας και δίνουν σημαντικές οικονομικές ανάσες, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Μετά λοιπόν από τον νέο νόμο για τα δημόσια έργα που πήγε πίσω τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εν προκειμένω για 18 ολόκληρους μήνες, έρχεται τώρα μια νέα ακατανόητη υπουργική απόφαση που προβλέπει την ανάδειξη των προέδρων των επιτροπών που θα ελέγχουν την πρόοδο των έργων, μέσα από κλήρωση, στην οποία θα μετέχουν μηχανικοί από το σύνολο της εκάστοτε περιφερειακής ενότητας!

Γ.Λ.

«Στα κάγκελα»

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός εξέφρασε χθες, στο περιθώριο της υπογραφής δύο νέων συμβάσεων έργων, σοβαρές επιφυλάξεις για τη συγκεκριμένη διαδικασία, καθώς, όπως είπε, μπορεί να κληρωθούν μηχανικοί χωρίς την κατάλληλη εμπειρία σε ό,τι αφορά στα δημόσια έργα, ενώ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του και για την ευελιξία των κατά τόπους επιτροπών, στις οποίες ενδέχεται να προεδρεύουν μηχανικοί από την πλέον απομακρυσμένη περιοχή του κάθε νομού.

Το Υπουργείο Υποδομών εμπνεύστηκε αυτόν τον παραλογισμό, και τώρα οι περιφερειάρχες της επικράτειας είναι «στα κάγκελα», καθώς αυτοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δυσφορία των τοπικών κοινωνιών, και όχι ο ακριβοθώρητος κ. Σπίρτζης.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου