ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χωρίς αντίκρισμα

χωρίς-αντίκρισμα-194480

Σε δύο εβδομάδες τελειώνει το 2017 και μαζί του εκπνέει και το χρονικό περιθώριο εκπλήρωσης της κυβερνητικής υπόσχεσης για κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, που όχι μόνο δεν απέφερε τα προσδοκώμενα εισπρακτικά αποτελέσματα, αλλά οδήγησε σε έκρηξη το λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή.

Χθες από τον Βόλο και τις εγκαταστάσεις της ΕΒΟΛ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ρωτήθηκε ξανά για τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Επανέλαβε μονότονα αυτό που είχε πει και την προηγούμενη φορά που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του οινοποιητικού συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου, πριν από λίγους μήνες, ότι δηλαδή ισχύει η δέσμευση της κυβέρνησης για κατάργηση του επίμαχου φόρου.

Υπενθυμίζεται ότι την ιδία ακριβώς υπόσχεση είχε αναλάβει το καλοκαίρι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, και πάλι από το οινοποιείο της «Δήμητρας». Ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον περασμένο Οκτώβριο, όταν επισκέφτηκε για λίγες ώρες τον Βόλο, επανέλαβε τη συγκεκριμένη δέσμευση.

Δεν είναι πάντως ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που τα στελέχη της παρούσας κυβέρνησης υπόσχονται, εξαγγέλλουν και δεσμεύονται χωρίς αντίκρισμα.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου