Μείναμε με τις ευχές…

μείναμε-με-τις-ευχές-306895

Το έλλειμμα πολιτικής βούλησης που χαρακτηρίζει την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και η αδιαφορία των υφιστάμενων υπηρεσιών της, δεν επιτρέπουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας στην τοπική κοινωνία

Οι ευχές του Μητροπολίτη Δημητριάδος στη χθεσινή τελετή αγιασμού για το νέο δικαστικό έτος, να δρομολογηθούν επιτέλους οι διαδικασίες ανέγερσης του νέου δικαστικού μεγάρου του Βόλου, μπορεί να εκφράζουν την τοπική κοινωνία, συνολικά, ωστόσο δεν είναι αρκετές ώστε να κινητοποιήσουν τους αρμόδιους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έτσι ώστε να κάνουν πράξη τις δικές τους υποσχέσεις και να αποκτήσει κάποτε η πόλη μας ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο, όπου ο δικαστικός κόσμος θα κάνει τη δουλειά τους όπως αρμόζει στο κύρος του θεσμού τον οποίο υπηρετεί, ενώ οι πολίτες δεν θα φοβούνται μήπως τους πέσουν στο κεφάλι σοβάδες από το ταβάνι του αιωνόβιου δικαστικού μεγάρου.

Οι ρωγμές στην οροφή πάνω από τα γραφεία του εισαγγελέα υπηρεσίας και η γενικότερη κατάσταση του κτιρίου, που όχι μόνο δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες απονομής της δικαιοσύνης, αλλά αρχίζει πλέον και γίνεται επικίνδυνο για όσους εργάζονται ή κινούνται εντός των χώρων του, μάλλον δεν είναι αρκετές ώστε να κινητοποιηθεί η περίφημη εταιρία των «Κτιριακών Υποδομών ΑΕ» και να έρθει επιτέλους στον Βόλο για να δει από κοντά τα τρία οικόπεδα, τα οποία προσφέρονται δωρεάν προκειμένου να ανεγερθεί το νέο δικαστικό μέγαρο.

Το έλλειμμα πολιτικής βούλησης που χαρακτηρίζει την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και η αδιαφορία των υφιστάμενων υπηρεσιών της, δεν επιτρέπουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας στην τοπική κοινωνία. Χάθηκε και το φετινό καλοκαίρι, δίχως να προκύψει καμία απολύτως ουσιαστική εξέλιξη. Τι και αν πριν από λίγες εβδομάδες, τόσο ο αρμόδιος υπουργός όσο και οι συνεργάτες του άκουσαν τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου να τους κατηγορεί ανοικτά ότι εμπαίζουν την τοπική κοινωνία, όταν υπόσχονται πράγματα τα οποία ουδέποτε υλοποιούνται. Τι και αν στο μεσοδιάστημα έπεσαν σοβάδες στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου, δίχως ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Κανένα αυτί «υπευθύνου» δεν ίδρωσε, ούτε από τις προσβολές ούτε από τις φθορές που άρχισαν και παρουσιάζονται με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα, σε ένα κτίριο το οποίο έχει κλείσει τον κύκλο του, σε ό,τι αφόρα τουλάχιστον στην αξιοποίηση του ως δικαστικό μέγαρο. Εν αναμονή της υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει ενώπιων της τοπικής κοινωνίας ο κ. Κοντονής και τα τοπικά κομματικά του στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι δικηγόροι, οι δικαστές και οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους, με την ευχή είτε να γίνουν πράξη τα υπεσχημένα, είτε να μην πέσει το ταβάνι στα κεφάλια τους!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου