Ουραγοί των εξελίξεων

ουραγοί-των-εξελίξεων-390806

Η ιατρική υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου έθεσε από την αρχή τις προτεραιότητές της και η διοίκηση του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος υιοθέτησε αυτές τις επιλογές αλλά…

Οι πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις στο θέμα του στεφανιογράφου, που μάλλον θα αποτελέσει ένα ακόμη ναυάγιο για τη Μαγνησία, επιβεβαιώνουν το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο νομός μας, σε ό,τι αφορά στη διεκδίκηση έργων, είτε αυτά είναι υποδομής είτε υγείας. Τελευταίοι και καταϊδρωμένοι είμαστε σε επίπεδο Θεσσαλίας σε ό,τι αφορά σε μεγάλες οδικές παρεμβάσεις, ή σε έργα που σχετίζονται με υποδομές, οι οποίες μπορούν να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, τελευταίοι είμαστε και στο θέμα των ιατρικών υποδομών, όπου σύμφωνα και με τις πρόσφατες αποκαλύψεις του «Ταχυδρόμου», χάνεται -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ο στεφανιογράφος, παρότι το έργο εντάχθηκε στις βασικές διεκδικήσεις του Νοσοκομείου Βόλου.

Σε ό,τι δε αφορά στον μαγνητικό τομογράφο, που εξ αρχής δεν αποτέλεσε βασική προτεραιότητα της διοίκησης του «Αχιλλοπούλειου», δεν θα πρέπει να υπάρχει ούτε σαν σκέψη στο μυαλό μας, τουλάχιστον για τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια. Έτσι θα παραμείνει το νομαρχιακό νοσοκομείο της περιοχής, το μοναδικό στη Θεσσαλία που δεν θα διαθέτει ούτε μαγνητικό τομογράφο, ούτε στεφανιογράφο.

Η ιατρική υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου έθεσε από την αρχή τις προτεραιότητες της και η διοίκηση του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος υιοθέτησε αυτές τις επιλογές, υλοποιώντας μια σειρά από ενέργειες έτσι ώστε να προετοιμαστεί ένας όσο το δυνατόν πληρέστερος φάκελος για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του ψηφιακού χειρουργείου και του ακτινολογικού εργαστηριού. Αυτά τα δύο έργα εντάχθηκαν κανονικά, ενώ για τον στεφανιογράφο υπήρχε η βεβαιότητα ότι σύντομα θα ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο και πως μέσα στον επόμενο χρόνο ο συγκεκριμένος εξοπλισμός θα εγκαθίσταντο στο «Αχιλλοπούλειο», έτσι ώστε να πάψουν να ταλαιπωρούνται χιλιάδες Βολιώτες καρδιοπαθείς, που σήμερα αναγκάζονται να μεταβούν σε άλλα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της περιφέρειας μας.

Αυτά τα σχέδια γίνονταν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ εν προκειμένω, που καθυστέρησε τις σχετικές διαδικασίες και τώρα διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την προμήθεια στεφανιογράφου από το «Αχιλλοπούλειο». Οι ευθύνες για αυτή τη δυσμενή εξέλιξη είναι συγκεκριμένες και πρέπει να αποδοθούν από τους πολίτες. Η τοπική κοινωνία πρέπει να μάθει ποιοι και γιατί οδήγησαν σε ναυάγιο τη συγκεκριμένη διαδικασία, όπως επίσης ποιοι καθυστέρησαν στη διεκδίκηση ιατρικού εξοπλισμού άμεσης ανάγκης, όπως ο στεφανιογράφος αλλά και ο μαγνητικός τομογράφος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου