«Κουρεμένη» και η κοινωνική ευαισθησία

κουρεμένη-και-η-κοινωνική-ευαισθησ-509238

Ελάχιστοι θα περίμεναν από την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο στους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους

Στον πίνακα ανακοινώσεων που υπάρχει στα γραφεία του Συλλόγου Τριτέκνων στον Βόλο, είναι καρφιτσωμένη μια φωτογραφία της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου και κάτω από τη φωτογραφία της τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου έχουν τοποθετήσει ένα πλαστικό σακουλάκι, το οποίο περιέχει ψίχουλα από το καθημερινό τους τραπέζι. Αυτά τα ψίχουλα που συμβολίζουν την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης έχουν μουχλιάσει, όπως και οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα στηρίξει τις οικογένειες οι οποίες αποφάσισαν να κάνουν πολλά παιδιά και να συμβάλουν στην προσπάθεια άμβλυνσης του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος της χώρας. Απτή απόδειξη για τις αμφιβολίες που διατηρούν οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι για τις προθέσεις της κυβέρνησης, αναφορικά στην οικονομική στήριξη τους, αποτελεί το «κούρεμα» του οικογενειακού επιδόματος, το οποίο προβλέπεται, βάσει σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, να καταβάλλεται κάθε τρεις μήνες.

Ενώ λοιπόν επρόκειτο να καταβληθεί αυτό το επίδομα εντός του Μαρτίου, οι δικαιούχοι θα το λάβουν τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου, ωστόσο για δεύτερη συνεχή χρονιά θα είναι «κουρεμένο» κατά 50%. Δηλαδή, ένας τρίτεκνος που δικαιούται 120 ευρώ θα λάβει 60 και ένας άλλος που δικαιούται 420 θα πάρει 210. Τα υπόλοιπα θα καταβληθούν όταν αποφασίσει η κυβέρνηση, που κατά τα άλλα διαρρηγνύει τα ιμάτια της για την κοινωνική της ευαισθησία και διατυμπανίζει ότι διαθέτει σχέδιο για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων. Μάλλον πρόκειται για προσωπείο και όχι για πρόσωπο, καθώς ελάχιστοι θα περίμεναν από την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο στους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, οι οποίοι περιμένουν με ανυπομονησία αυτά τα επιδόματα για να καλύψουν βασικές τους ανάγκες, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις οικογενειών που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και επιβιώνουν χάρις τα συγκεκριμένα πόσα.

Η χρονική συγκύρια που επέλεξε η συγκυβέρνηση για να απαξιώσει και να κοροϊδέψει τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους είναι η πλέον ακατάλληλη. Η επικαιρότητα βομβαρδίζεται από αποκαλύψεις για κυβερνητικούς βουλευτές που έλαβαν τη 13η σύνταξη ως χαμηλοσυνταξιούχοι, ενώ οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για το αφορολόγητο των βουλευτών και τη διατήρηση των προκλητικών τους προνομίων διαδέχονται η μια την άλλη. Τώρα λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κυβερνητικός του συνεταίρος επέλεξαν να «κουρέψουν» τα οικογενειακά επιδόματα των τριτέκνων και των πολυτέκνων έτσι ώστε να μην έχουν οι δικαιούχοι τους την παραμικρή αμφιβολία για τις πραγματικές προθέσεις της πρώτης αριστερής κυβέρνησης, αναφορικά στη στήριξη κοινωνικών ομάδων που παλεύουν μόνες τους, ώστε να αποτρέψουν το ορατό ενδεχόμενο να μετατραπεί η χώρα μας μετά από λίγες δεκαετίες σε μια χώρα γερόντων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου