Οι μετακλητοί και οι… άλλοι

οι-μετακλητοί-και-οι-άλλοι-517341

Οσα δεινά κι αν υποστεί αυτός ο τόπος, όσα μνημόνια κι αν ψηφιστούν γονατίζοντας την κοινωνία, πάντα θα υπάρχουν από τη μια οι ευνοημένοι και από την άλλη οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί

Μαζί με τις προσδοκίες των πολιτών ότι η πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας θα τους απάλλασσε από τα μνημόνια και την ασφυκτική εποπτεία των δανειστών, διαψεύδονται όσο περνά ο καιρός και οι ελπίδες ότι θα εξέλειπαν κάποτε από τη χώρα μας τα φαινόμενα φαυλότητας και ευνοιοκρατίας που έχουν στο επίκεντρο τους την προκλητική εξυπηρέτηση των κομματικών εκλεκτών. Έτσι λοιπόν μετά τα golden boys των ΔΕΚΟ που εξασφάλισαν για τους εαυτούς τους χρυσά μπόνους και εφάπαξ, έφτασε η ώρα για να βολευτούν οι μετακλητοί υπάλληλοι της Βουλής, που μονιμοποιήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και βεβαίως χωρίς να ληφθούν υπόψη τα όσα προβλέπονται από τα μνημόνια για πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο.

Η περίπτωση της συμπαθούς τάξης των μετακλητών και των λοιπών κομματικών εκλεκτών που τυγχάνουν ξεχωριστής μεταχείρισης από το πολιτικό μας σύστημα, διαχρονικά, αποδεικνύει ότι όσα χρόνια και αν περάσουν, όσα δεινά κι αν υποστεί αυτός ο τόπος, όσα μνημόνια κι αν ψηφιστούν γονατίζοντας την κοινωνία, πάντα θα υπάρχουν από τη μια οι ευνοημένοι και από την άλλη οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί, οι οποίοι θα παλεύουν να επιβιώσουν, όντας ξεκομμένοι από τον κομματικό μηχανισμό και τα ρουσφέτια που αυτός εξυπηρετεί, έτσι ώστε να ανακυκλώνεται αυτή η ξεδιάντροπη σχέση εξάρτησης μεταξύ της εξουσίας και των αγαπημένων της παιδιών.

Τα υψηλόβαθμα πολιτικά πρόσωπα που καλύπτουν με τις αποφάσεις τους αυτές τις αναξιοκρατικές και αδιαφανείς πρακτικές, επικαλούμενα δικαιολογίες οι οποίες δε στέκουν στην κοινή λογική, αδιαφορούν προκλητικά για τα βάσανα του κοσμάκη και ενδιαφέρονται σχεδόν απροκάλυπτα για την τακτοποίηση των ημετέρων, που με τη σειρά τους θα τρέξουν και θα κοπιάσουν για την επανεκλογή των «ευεργετών» τους. Την ίδια στιγμή, αυξάνονται οι περιπτώσεις των πολιτών που περιορίζουν τις αγορές ακόμη και βασικών ειδών διατροφής λόγω οικονομικών αδιεξόδων, ο αριθμός των συνανθρώπων μας που προστρέχουν στα συσσίτια και συνωστίζονται στις ουρές των προγραμμάτων επισιτιστικής βοήθειας διαρκώς πολλαπλασιάζεται, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού ασφυκτιά από τα απάνθρωπα οικονομικά μέτρα και αγανακτεί για τα ψέματα που άκουσε πριν από δύο χρόνια. Στο μεταξύ, το πάρτι των προσλήψεων σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία, στη Βουλή και σε υπηρεσίες που ελέγχονται από το στενό κομματικό κράτος, συνεχίζεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Ίσως να πιστεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι εφόσον κοιτάζουν από μακριά τα εκρηκτικά προβλήματα της κοινωνίας, τότε αυτά δείχνουν μικρά και ασήμαντα. Η πραγματικότητα ωστόσο είναι μπροστά τους και τους διαψεύδει σε καθημερινή βάση. Οι κυβερνώντες, που τα έχουν κάνει θάλασσα σε ό,τι αφορά στη διαπραγμάτευση και την άσκηση μιας οικονομικής πολιτικής με ρεαλιστικούς στόχους και ουσιαστικά αποτελέσματα, συμπεριφέρονται με έπαρση και εξακολουθούν να βολεύουν ημέτερους με φρενήρεις ρυθμούς. Μάλιστα κάποιες νομαρχιακές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν ενστάσεις για αυτή την τακτική, όχι γιατί διαφωνούν με την τακτοποίηση ημετέρων, αλλά γιατί προκύπτει πλέον σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης των περιφερειακών κομματικών οργάνων. Οι ενστάσεις του δευτεροκλασάτου κομματικού μηχανισμού δε λαμβάνονται όμως υπόψη καθώς οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι με αυτές τις πρακτικές θα παραμείνουν στην εξουσία, ή στην εξαιρετικά πιθανή περίπτωση που ηττηθούν στις επόμενες εκλογές, ελπίζουν ότι με τον μηχανισμό που στήνουν τους τελευταίους μήνες θα εξασφαλίσουν την ταχεία επανάκαμψη τους στη διακυβέρνηση της χώρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου