Προκαλούν απροκάλυπτα

προκαλούν-απροκάλυπτα-534198

Δηλαδή αν είχε πετύχει η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, τι ποσά θα έπρεπε να λάβουν τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου;

Οι περιπτώσεις των golden boys που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις διοικήσεις νομικών προσώπων του δημοσίου, όπως ο ΔΕΣΦΑ και ο ΑΔΜΗΕ, με σκοπό – υποτίθεται – την επιτάχυνση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης των εν λόγω φορέων, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση μεγάλης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας για την ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης του συγκεκριμένου κόμματος από τη διακυβέρνηση της χώρας. Στα πρόσωπα των συγκεκριμένων διευθυντικών στελεχών, που από τη μια μπλόκαραν, επί της ουσίας, τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης των φορέων τους οποίους διεύθυναν, και από την άλλη φρόντισαν ώστε να εξασφαλίσουν στους εαυτούς τους προκλητικές οικονομικές απολαβές, αφενός καταρρίπτεται το ηθικό πλεονέκτημα της πρώτης αριστερής κυβέρνησης της χώρας και, αφετέρου, αντικατοπτρίζεται η καθεστωτική αντίληψη του συγκεκριμένου πολιτικού φορέα, που ενώ άλωσε την εξουσία με ψέματα και αυταπάτες, παραμένει γαντζωμένος σε αυτή μόνο και μόνο για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα ημετέρων.

Δεν ξέρουμε τί είναι χειρότερο. Η στάση των golden boys που έλαβαν αυξήσεις και εφάπαξ τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν θα δει ποτέ στη ζωή της, ή ο τρόπος που αντέδρασε η κυβέρνηση σε αυτή την αθλιότητα; Άκρα του τάφου σιωπή από το Μέγαρο Μαξίμου, απόλυτη κάλυψη στο γενικό διευθυντή του ΔΕΣΦΑ από τον αρμόδιο υπουργό. Πώς θα μπορούσε άλλωστε ο κ. Σταθακης (με το ξεχασμένο εκατομμύριο στη δήλωση πόθεν έσχες), να «αδειάσει» τον υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΕΣΦΑ, όταν στο υπουργικό συμβούλιο ο ίδιος και οι «σύντροφοι» του ενέκριναν τον τριπλασιασμό των θέσεων υπαλλήλων στο γραφείο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, με ταυτόχρονη αύξηση δαπανών; Μόνο η διευθύντρια υποδοχής θα αμείβεται στο εξής με σχεδόν 4.000 ευρώ το μήνα, μετά την αύξηση σε ποσοστό 50% που αποφασίστηκε να της χορηγηθεί. Φανταστείτε δηλαδή αν είχε πετύχει η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, τι ποσά θα έπρεπε να λάβουν τα αρμόδια στελέχη.

Όλα αυτά τα παραδείγματα απλώς ενισχύουν την άποψη που έχει μεγάλο μέρος της κοινωνίας ώστε να εξηγήσει την εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει στην εξουσία, τη στιγμή που έχει αποτύχει παταγωδώς να εφαρμόσει τις προγραμματικές του δεσμεύσεις, έχει διαγράψει όλες μα όλες τις πολιτικές και ιδεολογικές του «κόκκινες» γραμμές, και δεν κατάφερε να διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους των δανειστών, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση και να αποκατασταθούν η ηρεμία και η βεβαιότητα στην αγορά και στην πραγματική οικονομία.

Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για τις αγωνίες και τα αδιέξοδα της κοινωνίας. Νοιάζονται μόνο για τα οφέλη που παρέχει η εξουσία σε κάθε πολιτικό πρόσωπο το οποίο την ασκεί. Ποτέ ξανά στη σύγχρονη ιστορία της χώρας ένα κυβερνητικό σχήμα δεν εμφάνισε τόσο σοβαρά δείγματα αλαζονείας, αμετροέπειας και εξουσιομανίας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μόλις δύο χρόνια έχουν στα χέρια τους την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας και κοντεύουν να σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ βολέματος ημετέρων. Είναι τόσο μεγάλος ο πολιτικός καιροσκοπισμός που τους διακατέχει, ώστε συνεχίζουν και λειτουργούν με απίστευτα προκλητικό τρόπο τη στιγμή που σχεδόν 600.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται με λιγότερα από 400 ευρώ το μήνα. Πρόκειται για τους εργαζόμενους που δεν εμφανίζονται πλέον στα μητρώα του ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να καμαρώνει ότι μείωσε την ανεργία. Ποιος όμως νοιάζεται για την εργασιακή ζούγκλα στον ιδιωτικό τομέα όταν οι κυβερνητικοί εκλεκτοί αυξάνονται και πληθύνονται, απολαμβάνοντας προνόμια, τα οποία δεν είχαν δει ούτε στον ύπνο τους, όταν τα ποσοστά του κόμματος τους ήταν κοντά στο 3%;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου