Μοναχικές διαδρομές

μοναχικές-διαδρομές-556958

Οι πολιτικές λιτότητας εξακολουθούν και εφαρμόζονται, και ο λαός εξακολουθεί και υπομένει το μαρτύριο της σταγόνας

Καταδικασμένη σε αποτυχία μοιάζει η προσπάθεια που εξακολουθούν και καταβάλουν συνδικαλιστικές ενώσεις και σωματεία προκειμένου να αφυπνίσουν τον κόσμο και να τον αναγκάσουν να μετάσχει σε κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας, τα οποία επιβάλλονται από τα μνημόνια. Η σημερινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα επώδυνα μέτρα που φέρνει η φημολογούμενη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, εντάσσεται στον κύκλο των κινητοποιήσεων του συγκεκριμένου ταξικού μετώπου, όπου όμως λαμβάνει μέρος ενεργά ένας συγκεκριμένος αριθμός προσώπων. Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες των επικεφαλής αυτής της κίνησης, η ανταπόκριση των πολιτών είναι περιορισμένη, με αποτέλεσμα να μην καθίσταται δυνατή η ανατροπή των σημερινών δεδομένων. Οι πολιτικές λιτότητας εξακολουθούν και εφαρμόζονται, και ο λαός εξακολουθεί και υπομένει το μαρτύριο της σταγόνας. Σε κάθε αξιολόγηση χάνει και από ένα κομμάτι των κατακτήσεων του και η ζωή του γίνεται όλο και πιο δύσκολη, εξαιτίας των συμφωνιών τις οποίες κλείνουν με τους εκπροσώπους των δανειστών οι έχοντες την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Οι πλατιές λαϊκές μάζες παρακολουθούν απαθείς το γκρέμισμα των κατακτήσεων πολλών δεκαετιών και την υποθήκευση του μέλλοντος των επόμενων γενεών. Βιδωμένοι τον καναπέ τους και με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης να έχει γίνει προέκταση του χεριού τους, οι πολίτες περιμένουν στωικά την επιβολή νέων επαχθών μέτρων, τα οποία θα κάνουν ακόμη χειρότερη την καθημερινότητα τους. Καμία απολύτως διάθεση για αντίσταση, κανένα σημάδι για σύγκρουση με τα κέντρα λήψης των δυσμενών για το λαό αποφάσεων. Έτσι οι δυνάμεις το ΠΑΜΕ συνεχίζουν και πορεύονται τον μοναχικό τους δρόμο, διοργανώνοντας συγκεντρώσεις και πορείες όπου μετέχει συγκεκριμένος αριθμός πολιτών, από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και με συγκεκριμένη ιδεολογία.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι διοργανωτές κινητοποιήσεων όπως η σημερινή, δεν είναι η ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα σε αυτούς που πλαισιώνουν τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και σε αυτούς που αδιαφορούν. Η δεδομένη απροθυμία της μεγάλης μερίδας της κοινωνίας να αντισταθεί στα χειρότερα που έρχονται, έχει τις ρίζες της στην απώλεια της ελπίδας ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, αν υπάρξει αντίδραση και αντίσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει ακέραιο το μερίδιο της ευθύνης για την εικόνα που εμφανίζει σήμερα το λαϊκό κίνημα. Η διάψευση των προσδοκιών των πολιτών και το ξεπούλημα των ιδεολογικών αρχών της αριστεράς, με αντάλλαγμα τη νομή της εξουσίας και τα μεθυστικά προνόμια που αυτή εξασφαλίζει σε όσους την ασκούν, στέρησαν από τον κόσμο τη διάθεση να παλέψει, και μαζί τού στέρησαν το δικαίωμα στο όνειρο για μια Ελλάδα χωρίς μνημονιακούς τοποτηρητές και πολιτικούς απατεώνες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου