Ο θαυμαστός κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ

ο-θαυμαστός-κόσμος-του-συριζα-823105

Ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισε και σχολίασε τα θέματα της επικαιρότητας ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του κόμματος στο Βόλο, αποτυπώνει την αντίληψη που διακατέχει τα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, αναφορικά σε μια σειρά ζητημάτων που έχουν ξεσηκώσει την κοινωνία. Οταν το δεύτερο τη τάξει κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τα ΜΜΕ για το αρνητικό κλίμα στις τάξεις των συνταξιούχων, που πληρώθηκαν τη σύνταξη Ιουλίου πετσοκομμένη λόγω των περικοπών του νέου ασφαλιστικού στο ΕΚΑΣ και τις επικουρικές, τότε αντιλαμβάνεστε τη νοοτροπία που διακατέχει τους αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος. Οι ηλικιωμένοι που έβριζαν και καταριόντουσαν έξω από τις τράπεζες την κυβέρνηση για τις νέες μειώσεις στις συντάξεις τους, είχαν επηρεαστεί από τα δελτία ειδήσεων. Τα λιγότερα χρήματα που πήραν προχθές ήταν οφθαλμαπάτη και όχι οδυνηρή πραγματικότητα.

Οπως οφθαλμαπάτη είναι για τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ η εικόνα στην πραγματική οικονομία ένα χρόνο μετά την εφαρμογή των capital controls, όπου έχουν κλείσει περισσότερες από 26.000 επιχειρήσεις. Ο κ. Ρήγας εξέπληξε τους δημοσιογράφους υποστηρίζοντας ότι τα λουκέτα στην αγορά δεν οφείλονται στους περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές, αλλά στο στρεβλό μοντέλο λειτουργίας της ιδιωτικής οικονομίας στη χώρα μας. Και μέσα σε όλα αυτά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, που θα γίνουν σύμφωνα με τον ίδιο το 2019, θα τις κερδίσει το κόμμα του, παρά την απλή αναλογική.

Το εξαιρετικά δυσάρεστο και ανησυχητικό είναι πως 18 μήνες μετά την αναρρίχηση στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη του συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το αφήγημα της διαπλοκής και του ανηλεούς πολέμου που δέχονται από συγκεκριμένα ΜΜΕ για να δικαιολογήσουν την αγανάκτηση του κόσμου για την πλήρη διάψευση των προσδοκιών του από την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας.

Την ίδια στιγμή, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι μαζί με τους μικρομεσαίους θα συνεχίσουν να δεινοπαθούν, ενώ σε περίπτωση που επιχειρήσουν να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους κλείνοντας την τηλεόραση, ώστε να μην ακούν τη συστημική προπαγάνδα κατά της κυβέρνησης, θα διαπιστώσουν ότι απλά ματαιοπονούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου