Φάνης Τριανταφύλλου:Ανθρώπινα δικαιώματα

φάνης-τριανταφύλλουανθρώπινα-δικαι-74782
ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΟ;

Κατέφτασε ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μουΐζνιεκς για να ελέγξει την παραβίασή τους στη χώρα μας. Κέντρα κράτησης αλλοδαπών, φυλακές, κρατητήρια, η ρατσιστική βία και οι παράνομες δραστηριότητες βουλευτών και οπαδών της Χρυσής Αυγής, πιθανές σχέσεις της με την Ελληνική Αστυνομία και καταγγελίες για περιστατικά απάνθρωπης βίας που έχει ασκηθεί από όργανά της εναντίον διαδηλωτών και κρατουμένων μεταναστών στο στόχαστρο.

Ας επεκτείνεις όμως λιγάκι, κ. Επίτροπε, την έρευνά σου σε όλον τον πληθυσμό, Έλληνες και μετανάστες. Γιατί σ’ αυτή τη χώρα όλοι κάθονται σήμερα πάνω σε μια μπαρουταποθήκη αδικίας. Η κρίση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκτός από την ξενοφοβία και το ρατσισμό, τη βία και την καταπίεση, σχετίζεται και με ελλείψεις τροφίμων, θέσεων εργασίας, μαζί με αυξανόμενη ανισότητα και ανασφάλεια.

Πόσων από τους Έλληνες και τους ξένους που κατοικούν στην Ελλάδα η ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταρρακώνεται καθημερινά; Πόσοι νιώθουν ότι έχουν χάσει το δικαίωμα στη ζωή και αυτοκτονούν; Πόσοι έχουν χάσει το δικαίωμα στη σωματική και διανοητική τους ακεραιότητα; Πόσοι, Έλληνες και ξένοι, υφίστανται εξευτελιστική μεταχείριση; Πόσοι υποκύπτουν στο καθεστώς της αναγκαστικής εργασίας, πόσοι κρατιούνται σε ειλωτεία; Πόσο είναι σεβαστή η ιδιωτική ζωή; Πόσο η ελευθερία και η ασφάλεια; Καθόλου, αγαπητέ κύριε Επίτροπε! Ακόμα και το δικαίωμα γάμου και δημιουργίας οικογένειας υποσκάπτεται συστηματικά από τη μνημονιακή πολιτική και τείνει να γίνει απαγορευτικό για τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού!

Κι αν ψάξεις κι άλλο, κύριε Επίτροπε, θα δεις πως η ελευθερία της πληροφόρησης έχει υποσκελιστεί απ’ την αισχρή προπαγάνδα. Θα δεις ότι υπονομεύτηκε και ουσιαστικά έχει καταπέσει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι. Το δικαίωμα της εκπαίδευσης το ίδιο, όπως και το δικαίωμα στην εργασία. Η ισότητα έναντι του νόμου δεν υφίσταται. Εάν είσαι πλούσιος ή… πολιτικός έχεις ευνοϊκή μεταχείριση έναντι των υπόλοιπων πολιτών. Δεν έχουν σήμερα όλα τα παιδιά δικαίωμα στην προστασία και τη φροντίδα που απαιτούνται για την καλή διαβίωσή τους. Ούτε οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αναπηρίες. Για να μην πούμε, κύριε Επίτροπε, για το δικαίωμα διαπραγμάτευσης και σύναψης συλλογικών συμβάσεων που καταργήθηκε δια νόμου, ούτε για το δικαίωμα των συλλογικών δράσεων των εργαζομένων, το οποίο καταργείται στην πράξη σχεδόν σε κάθε διαδήλωση από τη δράση προβοκατόρων και του γκλομπ του χωροφύλακα. Τι να πρωτοπούμε; Να πούμε για το δικαίωμα της απεργίας που σαμποτάρεται συστηματικά από την οργανωμένη απεργοσπασία; Να πούμε για την προστασία της υγείας, την πρόσβαση του πολίτη στις υπηρεσίες υγείας, τη νομική, οικονομική και κοινωνική προστασία της οικογένειας, το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση και τις κοινωνικές υπηρεσίες, το δικαίωμα χρηστής διοίκησης κ.τ.λ, κ.τ.λ; Μα αν πούμε για όλα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που δεν ισχύουν στη χώρα μας, κύριε Επίτροπε, δεν φτάνουν δυο σελίδες της εφημερίδας! Γι’ αυτό κάνε έναν κόπο παραπάνω. Εάν είσαι ειλικρινής και δεν έρχεσαι να προτείνεις πολιτικάντικα έναν «έντιμο» συμβιβασμό, οπότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου