Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ…

σιγά-μην-κλάψω-σιγά-μη-φοβηθώ-416551

Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ… Έτσι άρχιζε ένα από τα συνθήματα της μαζικής, μαχητικής και με παλμό διαδήλωσης που έγινε προχτές το απόγευμα στο Βόλο με αιχμή τους εργάτες της ΚΟΝΤΙ και πλήθος εργαζομένων και ανέργων που τους συμπαραστάθηκαν.

Η κινητοποίηση έδειξε πόσο απέχει ο χαρακτήρας των εκλογών της Κυριακής από τις πραγματικές ανάγκες των Βολιωτών. Αυτή είναι η στιγμή της συνειδητοποίησης. Κι αυτή είναι η στιγμή που σκάει μύτη… η τρομοκρατία! Μυστήριες βόμβες και η πολιτική και οικονομική ατζέντα ανατρέπονται μέχρι τις εκλογές. Παν’ τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Βόλου, παν’ τα σχολεία που δεν έχουν να πληρώσουν μήτε για φυσικό αέριο, παν’ οι δρόμοι με τις τεράστιες τρύπες, πάει η βρωμιά της πόλης, πάει η αερορύπανση, παν’ τα κλειστά μαγαζιά, πάει η φτώχεια, πάει η διαφθορά, παν’ όλα! Τώρα θα μιλήσουμε για βόμβες, θα κάνουμε εκλογές με βόμβες και μετά… βλέπουμε!

Αμ δε! Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ! Έρχεται αυτό το σύνθημα να βάλει μια συγκεκριμένη τάξη, να αναπτύξει μια «τρυφερότητα» γι’ αυτά που είναι αληθινά, να τα αναδείξει ως ζητήματα πρώτης προτεραιότητας που μας διευκολύνουν να τα προσεγγίζουμε στις πραγματικές διαστάσεις τους. Για αληθινά, πραγματικά προβλήματα της πόλης και των πολιτών της δεν θα κλάψουμε, θα αγωνιστούμε να τα λύσουμε. Τις μυστήριες βόμβες δεν θα τις φοβηθούμε. Στις κρίσιμες στιγμές πάντα έβγαζαν τη βρώμικη δουλειά. Λοιπόν, αυτές τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας.

Το σύνθημα των εργατών της ΚΟΝΤΙ πρωτίστως πραγματεύεται τις απολύσεις στο εργοστάσιο, αλλά σιγά κι αβίαστα μας πάει αλλού, μέχρι που καταλήγει να είναι όλα τα ζητήματα που αφορούν στον Βολιώτη, όλες οι παρελκυστικές πολιτικές για τα ζητήματα αυτά, όλες οι προσπάθειες εκφοβισμού και όλη η διάθεση του κόσμου -εδώ που φτάσαμε- να μη δείξει πλέον μοιρολατρία ή φόβο και να σηκώσει επιτέλους το κεφάλι.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου