Το Μουσικό Γυμνάσιο εκπέμπει δυνατά

το-μουσικό-γυμνάσιο-εκπέμπει-δυνατά-492422

Στο διαχρονικό αίτημα για δωρεάν παιδεία η πολιτεία παραμένει ασυνεπής, εν τούτοις αυτή η τετριμμένη διαπίστωση συμβάλλει στην ανάδειξη της βουβής δυσαρέσκειας των γονέων -όπως αποδεικνύεται κάθε φορά από τη γκριμάτσα απαρέσκειας που κάνουν, όταν χρειάζεται να βάλουν βαθιά το χέρι τους στην τσέπη.

«Δίνω από εκείνα που μου λείπουν» μου έλεγε γονιός «ώστε να έχω δάσκαλο στο σπίτι, γιατί τα προγράμματα του σχολείου είναι ανεπαρκή. Πληρώνω για βιβλία αγγλικών – γερμανικών, τα οποία δεν εμπίπτουν στη… δωρεάν παιδεία. Μέσω του Συλλόγου Γονέων πληρώνω για λειτουργικά έξοδα του σχολείου, από πετρέλαιο μέχρι κιμωλίες και φωτοτυπικό χαρτί. Πληρώνω για ό,τι μπορείς να φανταστείς. Ακόμα και για να μην υπάρξει η πιθανότητα να πέσει το ταβάνι της τάξης στο κεφάλι του παιδιού μου, όπως συνέβη χτες στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στη Νέα Ιωνία και τραυμάτισε ένα παιδί καλούμαι να πληρώσω. Και η αηδία την οποία αντλώ κάθε φορά που ένας μεγαλόσχημος κάνει λόγο για δωρεάν παιδεία βουβαίνει τη γλώσσα μου τόσο, που δεν μπορώ να αρθρώσω λέξη».

Και αν η πλειοψηφία των γονέων περιέρχεται σε μια τέτοια κατάσταση που οι αντιδράσεις αμβλύνονται μέχρι εξαφανίσεως, τα σημεία των καιρών δείχνουν πως κάτι άρχισε να κινείται. Η αρχή στο Βόλο έγινε από το Μουσικό Γυμνάσιο. Γονείς και μαθητές χτες στις 11 το πρωί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας… καθηγητές και… δωρεάν βιβλία για μουσικά, καλλιτεχνικά και ξενόγλωσσα μαθήματα…

Όταν το αυτονόητο αναδεικνύεται, έρχεται να συναντηθεί με τις εσώτερες σκέψεις και επιθυμίες όλων των μαθητών και των γονέων του Βόλου και, πέρα από κάθε προσδοκία ή εκτίμηση, να κινητοποιήσει δυνάμεις κατά πολύ υπέρτερες από εκείνες που αντιπροσωπεύουν οι γονείς και οι μαθητές ενός μόνο σχολείου. Η χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας του Μουσικού Γυμνασίου έχει την ικανότητα να μας μεταφέρει σιωπηλά τις αγωνίες και τα αιτήματα όλων των μαθητών και των γονέων του Βόλου, που ακόμα απουσιάζουν από ανάλογες εκδηλώσεις και ενέργειες. Δεν χρειάζονται άλλοι ήχοι. Το Μουσικό Γυμνάσιο εκπέμπει σήμερα δυνατά.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου