Η παράλογη… λογική της ΔΕΥΑΜΒ

η-παράλογη-λογική-της-δευαμβ-495311

Τελικά η ιστορία της ΔΕΥΑΜΒ είναι μια ιστορία που δεν έχει λογική. Μετά από θύελλα διαμαρτυριών για φουσκωμένους λογαριασμούς και για τις προσφερόμενες υπηρεσίες, ευδόκησε να συναντηθεί ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης και στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ με την Ένωση Καταναλωτών Βόλου, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρό της Αλέκο Κουτσελίνη και την αντιπρόεδρο Κική Πλαστάρα. Μία συνάντηση εξόχως αποκαλυπτική.

Κι αυτό γιατί από τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ για τους φουσκωμένους λογαριασμούς δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις, οι οποίες επ’ ουδενί ερμηνεύουν τον μεγάλο όγκο των καταγγελιών που έγιναν την τελευταία περίοδο. Στο… μέλλον θα γίνει, λέει, διερεύνηση κάθε περίπτωσης χωριστά, αλλά μέχρι τότε οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν δυσθεώρητα ποσά, έστω και αν δεν έχουν καταναλώσει τόσο νερό! Στη μεγαθυμία της η ΔΕΥΑΜΒ σπεύδει να προσφέρει και… διακανονισμό στους πελάτες της για να εξοφλήσουν το ποσόν! Τόσο φιλική προς τους δημότες Δημοτική Επιχείρηση δεν έχει ξαναγίνει!

Η λογική της ΔΕΥΑΜΒ πάσχει από ένα οικτρό μειονέκτημα: Η χρονική σειρά των ενεργειών που γίνονται ή θα γίνουν δεν αντιστοιχεί στη φυσική τάξη. Μια Δημοτική Επιχείρηση που σέβεται τον πολίτη πρώτα διερευνά τυχόν δικές της ευθύνες για τους φουσκωμένους λογαριασμούς, κατόπιν τις ευθύνες του καταναλωτή και, αν αυτές οι δεύτερες υπάρχουν, τον καλεί να πληρώσει το λογαριασμό. Όχι… ανάποδα! Αυτή είναι η λογική του παραλόγου!

Στη συνάντηση τέθηκε επίσης το ζήτημα των ακριβών χρεώσεων και τελών. Καμιά συγκεκριμένη απάντηση δεν δόθηκε. Υπήρξε μόνο η δέσμευση να διερευνηθεί η… δυνατότητα αναπροσαρμογής των τιμολογίων προς όφελος των μικρών και μεσαίων καταναλώσεων. Μέχρι τώρα δηλαδή, κύριοι της ΔΕΥΑΜΒ, δεν είχατε προχωρήσει σε μια τέτοια διερεύνηση; Τότε τα τιμολόγιά σας προέκυπταν με βάση μόνον τις δικές σας ανάγκες. Όταν όμως τα τιμολόγια εξαρτώνται από την αποκλειστική ανάγκη της Επιχείρησης να συντηρεί τους παχυλούς μισθούς ορισμένων, τότε είναι παράλογη η… λογική που επικρατεί στη ΔΕΥΑΜΒ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου