Το κάπνισμα είναι δικαίωμα!

το-κάπνισμα-είναι-δικαίωμα-500298

Είναι κάπως παράξενο για μας να κατανοήσουμε την ολική απαγόρευση του καπνίσματος. Στην εποχή μας, υποτίθεται, τα ατομικά δικαιώματα είναι σεβαστά και, όπως με κάθε άλλο δικαίωμα, υπάρχει η υποχρέωση η Πολιτεία να σεβαστεί και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης τόσο για τους καπνίζοντες, όσο και για τους μη καπνίζοντες.
Παρ’ όλα αυτά οι καπνίζοντες πλέον είναι υποχρεωμένοι να περιστείλουν αυτό τους το δικαίωμα και τούτος είναι ένας άμεσος λόγος να εξοργιζόμαστε πολύ με την κωφεύουσα κυβέρνηση. Εξάλλου είμαστε υποχρεωμένοι να αποκηρύξουμε μετά βδελυγμίας μια ολόκληρη στάση ζωής και να υιοθετήσουμε με το ζόρι μια καινούρια. Αντιμετωπιζόμαστε ήδη σαν κοινωνική μάστιγα, είμαστε παλιάνθρωποι για όλους αυτούς που στρογγυλοκάθονται στις υπουργικές καρέκλες, σπαταλώντας τον πολύτιμο χρόνο τους στη δημιουργία προβλημάτων, ενώ το θέμα είναι απλό: Μαγαζιά για τους καπνίζοντες – μαγαζιά για τους μη καπνίζοντες και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!
Πέρα από το κεφαλαιώδες ζήτημα της καταπάτησης του ατομικού δικαιώματος της αυτοδιάθεσης υπάρχει και άλλο ζήτημα, αυτή τη φορά οικονομικό. Τα καταστήματα άρχισαν να αδειάζουν! Δεν τους έφτανε η κρίση δηλαδή, έρχονται να τα αποτελειώσουν με την απαγόρευση του καπνίσματος! Ήδη οι καταστηματάρχες εστίασης και διασκέδασης στο Βόλο, βλέποντας τα δεινά, αποφάσισαν κινητοποιήσεις: Σε πρώτη φάση την 1η Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία προς τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης, όπου και θα παραδώσουν ψήφισμα και κατόπιν θα προβούν σε αποκλεισμό της Εφορίας. Σε δεύτερη φάση θα συγκεντρωθούν υπογραφές για εικοσιτετράωρο κλείσιμο των καταστημάτων!
Αξίζει μεγάλους επαίνους και τιμές εκείνος ο υπουργός που θα επανεξετάσει το πρόβλημα με νηφάλια ματιά και θα δώσει τη μόνη λογική λύση, που αφήνει όλους ευχαριστημένους! Δίχως να πτοηθεί από την υπεροψία των μη καπνιζόντων, να νομοθετήσει διαφορετικούς χώρους για καπνίζοντες και μη καπνίζοντες. Θα αποκατασταθεί το δικαίωμα όλων στην αυτοδιάθεση και τα μαγαζιά στο Βόλο δεν θα κλείσουν. Τουλάχιστον όχι για έναν τόσο βλακώδη λόγο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου