Φάνης Τριανταφύλλου: Στην κόψη του ξυραφιού

φάνης-τριανταφύλλου-στην-κόψη-του-ξυρ-606301

Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΤΗΣ

Δεν υπάρχει θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Αυτό είναι το βασικό πολιτικό μήνυμα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών και των άτυπων διεργασιών που έλαβαν χώρα στο περιθώριο της Συνόδου.

Τούτο όμως δεν σημαίνει ότι η ευρωπαϊκή ολιγαρχία και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι θα σταματήσουν να παίζουν με τη φωτιά. Η επιθετική μηχανή τους ενάντια στα δικαιώματα και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού δεν σταμάτησε στιγμή να λειτουργεί. Μπορεί οι ακραίες αρπακτικές πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος να υποστέλλονται χάρις στην αντίσταση που προβάλλει η αριστερή ελληνική κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ευρωπαϊκή ολιγαρχία σταματά να ξεσκίζει την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την κυριαρχία του ελληνικού λαού.

Από την άλλη πλευρά η πολιτική της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης που βασιζόταν στον εκφοβισμό της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού με την απειλή εξόδου από την Ευρωζώνη απέτυχε. Για την ακρίβεια πέτυχε ακριβώς το αντίθετο από την άνευ όρων υποταγή της Ελλάδας, που ήταν κι ο στόχος της. Ο προκλητικά απροκάλυπτος επεκτατισμός της γερμανικής και της ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας έκανε ευκολότερο το έργο του Έλληνα πρωθυπουργού. Άρκεσε να παραθέσει δημόσια μερικές από τις αντιφάσεις της πολιτικής της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιφάσεις που αποκλειστικά στρέφονται εις βάρος του συμφέροντος του ελληνικού λαού και των λαών της Ευρώπης, για να μαζέψουν εσπευσμένα τα άπλυτά τους οι πολιτικοί εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, πριν εκτεθούν επί μακρόν σε κοινή θέα, προς μεγάλη ζημιά των αφεντικών τους, αναγνωρίζοντας στην ελληνική κυβέρνηση ορισμένες δικαιοδοσίες που πριν δεν της αναγνώριζαν. Αυτή η εξέλιξη συνιστά μια σχετική επιτυχία για την Ελλάδα, αν ληφθεί υπόψη ότι πριν από τη Σύνοδο Κορυφής απαγόρευαν στην ελληνική κυβέρνηση ακόμα και να λάβει μέτρα εναντίον της ανθρωπιστικής κρίσης που οι ίδιοι κι οι Έλληνες δεξιοί και σοσιαλδημοκράτες σύμμαχοί τους δημιούργησαν με τις πολιτικές τους!

Αλλά η ευρωπαϊκή ολιγαρχία, το είπαμε και πιο πάνω, δεν παραιτείται στιγμή από το στόχο της. Θέλει να υποτάξει την Ελλάδα, να την αλυσοδέσει οικονομικά όχι μόνο για να της ρουφήξει κάθε ικμάδα, αλλά και για να τη μετατρέψει σε βάση πολιτικών επιχειρήσεων υποταγής των ευρωπαϊκών λαών στο νεοφεουδαρχικό καθεστώς που ανοιχτά προωθεί. Ο δρόμος αυτός περνάει από τη συντριβή της αριστερής ελληνικής κυβέρνησης. Η δυσκολία της κατάστασης έγκειται στο ότι αν πέσει αυτή η κυβέρνηση, θα συμπαρασύρει μαζί με την Ελλάδα και όλο το νεοφεουδαρχικό οικοδόμημα της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει χτιστεί ως τα τώρα. Έτσι η ευρωπαϊκή ολιγαρχία είναι αντιμέτωπη με μία κατάσταση όπου, από την πλευρά των λαϊκών συμφερόντων, η απόφαση της Συνόδου Κορυφής που αφορά στην Ελλάδα παρέχει απόδειξη της ιστορικής ορθότητας της γραμμής που σχεδιάστηκε από την αριστερή ελληνική κυβέρνηση.

Στα ταραγμένα νερά της ταξικής πάλης, όπου οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, αυτονομημένοι από κάθε δημοκρατικό έλεγχο και κάθε δημοκρατική νομιμοποίηση, βάζουν όλη τη μαστοριά τους κι όλη τη δύναμη για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των βαθύπλουτων κυρίων τους, η αριστερή ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύεται τούτη την εποχή το πρωτοπαλίκαρο κι ο καθοριστικός ηγέτης της μοίρας του ελληνικού λαού και των λαών της ηπείρου. Η Ευρώπη ολόκληρη κρατάει την ανάσα της. Περιμένει να δει τον Τσίπρα στο Βερολίνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου