Φάνης Τριανταφύλλου: Ραντεβού στο Βερολίνο

φάνης-τριανταφύλλου-ραντεβού-στο-βερ-612200

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η κυβέρνηση εκλέχτηκε για να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και το λαό από τη δυστυχία. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το δείχνει αυτό με την πρώτη ματιά. Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να κρατηθεί στην εξουσία, αν υποκύψει στις απειλές και τις πιέσεις κι ακολουθήσει πολιτική παρόμοια με των προκατόχων της. Η διάψευση των προσδοκιών του λαού και η παραμονή στην εξουσία είναι πράγματα αντίστροφα για μια κυβέρνηση που έλκει την καταγωγή της από την Αριστερά. Αυτό ας το θυμάται ο πρωθυπουργός Τσίπρας αύριο στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών και τη Δευτέρα στο ραντεβού με τη Μέρκελ στο Βερολίνο.

Η επικυριαρχία της χώρας από τους ξένους δεν μπορεί να δικαιωθεί πολιτικά και απ’ αυτήν την κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός είναι σήμερα ώριμος για ένα παλλαϊκό κίνημα που θα φέρει την ανεξαρτησία της χώρας και τη λαϊκή κυριαρχία. Εξ αιτίας αυτής του της ωριμότητας κάθε σκέψη για αποδοχή μιας πολιτικής που εντέλλονται ξένοι και ντόπιοι ολιγάρχες μέσω των πανίσχυρων πολιτικών και οικονομικών κέντρων που ελέγχουν είναι ολοκληρωτικά ανιστόρητη και αντιδραστική. Καμιά δικαιολογία δεν χωράει για μια κυβέρνηση που έλκει την καταγωγή της από την Αριστερά. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να συνεργήσει με τους επικυριάρχους της χώρας ώστε αυτό που πάλιωσε και είναι αποδεδειγμένα καταστροφικό για το λαό μας να αποκατασταθεί ξανά, έστω και αν, χρυσώνοντάς μας το χάπι, το εντάσσουν μέσα σε ένα πολιτικοοικονομικό πλαίσιο που παραλλάσσει από το προηγούμενο σε ορισμένα εξόχως επουσιώδη σημεία.

Στη Σύνοδο Κορυφής και στο Βερολίνο ο Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει να αγωνιστεί ανυποχώρητα κατά των σχεδιασμών των πολιτικών εκπροσώπων της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, που με απειλές και αφόρητες πιέσεις θα προσπαθήσουν να του επιβληθούν ενάντια στα πραγματικά συμφέροντα της χώρας και του λαού. Ο αγώνας αυτός του πρωθυπουργού πρέπει να εκφραστεί κατ’ αναλογίαν και σε όλα τα υποδεέστερα πολιτικά και οικονομικά όργανα.

Επειδή στο εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας τα μεγάλα ΜΜΕ αποτελούν ιδιοκτησία των ολιγαρχών και των συνεργατών τους, είναι φυσικό ο αγώνας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο να τύχει λυσσαλέας διαβολής και συκοφάντησης, εάν ο πρωθυπουργός σταθεί ανυποχώρητος στις επάλξεις των συμφερόντων της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση δεν έχει τίποτε να φοβηθεί από την ολιγαρχική προπαγάνδα. Στην περίπτωση αυτή θα έχει μαζί της το λαό, ο οποίος και βλέπει και καταλαβαίνει.

Η μνημονιακή αντιπολίτευση στην Ελλάδα της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας, με αρχηγούς τον Σαμαρά, το Βενιζέλο, τον Θεοδωράκη και άλλους, προτείνει ως λύση τη συγκρότηση ενός νέου μνημονίου μέσα στο προηγούμενο μνημονιακό πλαίσιο. Οι άνθρωποι αυτοί και τα κόμματά τους, παραβλέποντας την ωριμότητα του λαού να διεκδικήσει λύσεις έξω από το μνημονιακό πλαίσιο, είναι ακίνδυνοι για τη νέα κυβέρνηση ως ολοκληρωτικά ανιστόρητοι και αντιδραστικοί. Η πολιτική πρότασή τους είναι μια επιπόλαια συρραφή εντολών των επικυριάρχων της χώρας, η οποία παρουσιάζεται στον ελληνικό λαό σαν δόγμα. Ούτε από αυτούς έχει να φοβάται τίποτα η νέα κυβέρνηση, εφόσον ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής και στο Βερολίνο σταθεί στο ύψος των προσδοκιών του ελληνικού λαού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου