Φάνης Τριανταφύλλου: Η Ελλάδα δεν είναι αποικία

φάνης-τριανταφύλλου-η-ελλάδα-δεν-είνα-614614

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

Οταν ο πρωθυπουργός της χώρας νιώθει την ανάγκη να διακηρύξει ότι η Ελλάδα δεν είναι αποικία, σημαίνει ότι αναγνωρίζει πως η χώρα έχει μεταβληθεί σε αποικία προ πολλού.

Συμφωνούμε μαζί του. Μήπως δεν επαναλαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία ότι η Ελλάδα είναι υπόδουλη στα μεγάλα συμφέροντα που πολιτικοοικονομικά εκπροσωπούνται από τη γερμανική Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Τότε προς τι το σημερινό άρθρο; Για να πούμε πως συμφωνούμε με τον πρωθυπουργό; Ο λόγος που γράφουμε τούτο το άρθρο είναι σαφής και συνίσταται στην ανάδειξη ενός πολιτικού παραδόξου: ότι η μέχρι τώρα πολιτική της κυβέρνησης υπερασπίζεται την άρση της αποικιοκρατικής εξάρτησης της χώρας μας με πολιτικές οι οποίες είναι ενταγμένες στο πλαίσιο που καθορίζουν τα πολιτικά και οικονομικά όργανα των νεοαποικιοκρατών. Δηλαδή πολιτικές που επιτρέπουν σε ορισμένους πολύ ισχυρούς κύκλους συμφερόντων να εντέλλονται την ελληνική κυβέρνηση περί του πρακτέου και επομένως προϋποθέτουν μια τάξη επικυριάρχων και μια χώρα αναγκασμένη να τους προσφέρει διαρκώς τα πάντα και σε τιμές ασύγκριτα μικρότερες από όσο αξίζουν.

Ο κύριος λόγος συνέχισης της βάρβαρης μεταχείρισης της χώρας και του λαού μας είναι ακριβώς αυτή η επιμονή της κυβέρνησης να σπάσει τα δεσμά της εξάρτησης με τα εργαλεία που της επιτρέπουν να χρησιμοποιεί οι νεοαποικιοκράτες μέσα στο καθεστώς της νεοαποικιοκρατίας. Οταν όμως η κυβέρνηση εξακολουθεί να παρέχει στους νεοαποικιοκράτες τη δυνατότητα να θέτουν τα όρια της πολιτικής που εφαρμόζει, τότε η χώρα συνεχίζει να οργανώνεται όχι σύμφωνα με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά σύμφωνα με συμφέροντά τους. Μπορεί η πολιτική της νέας κυβέρνησης να προσπαθεί φιλότιμα να απαλύνει κάποιες από τις οδυνηρές συνέπειες της νεοαποικιοκρατίας, σε καμία περίπτωση όμως δεν την καταργεί. Η πολιτική αυτή συνεπώς πρέπει να αλλάξει.

Οι αρχές πάνω στις οποίες πρέπει να βασίζεται η πολιτική της νέας κυβέρνησης είναι η εθνική ανεξαρτησία και η λαϊκή κυριαρχία. Ως προς τις αρχές αυτές δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να συμβιβαστεί, γιατί η υποταγή στα συμφέροντα των νεοαποικιοκρατών, ξένων και ντόπιων, τον απογυμνώνει από όλα του τα δικαιώματα. Η κατάργηση των δικαιωμάτων του, με την κυριολεκτική σημασία του όρου, θα συνεχιστεί και επί των ημερών της νέας κυβέρνησης εξ αιτίας του απτού πλεονεκτήματος που παρέχει στους νεοαποικιοκράτες να ορίζουν την πολιτική που θα ακολουθεί η χώρα μας. Εκείνο που πρέπει να συμβεί αμέσως είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του να αρχίσουν να ξηλώνουν τις νεοαποικιακές σχέσεις στη δημιουργία των οποίων συνέβαλαν συνειδητά οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η αναγνώριση στα λόγια ότι δεν είμαστε αποικία και η αποδοχή στην πράξη πολιτικών που εδραιώνουν τη νεοαποικιοκρατία είναι η απεχθέστερη τυραννία στην οποία θα μπορούσε να παρασύρει κανείς τον ελληνικό λαό, γιατί τον παγιδεύει και δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί με όλες του δυνάμεις για να ελευθερωθεί από τους δυνάστες. Η δε διακήρυξη του πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα δεν είναι αποικία δεν είναι παρά καθαρή ιστορική ειρωνεία, εφόσον οι επικυρίαρχοι εξακολουθούν να έχουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας μας και να εντέλλονται πολιτικές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου