Φάνης Τριανταφύλλου: Λάθος πόρτα, κύριε Σόιμπλε

φάνης-τριανταφύλλου-λάθος-πόρτα-κύρι-619979

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Στην έκδοση διαβήματος προς το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Βαρουφάκη.

Και πολύ καλά έκανε. Αν θελήσουμε να δώσουμε με λίγες λέξεις το θεμελιακό πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα, θα επαναλάβουμε αυτό που ο κάθε Ελληνας έχει πλέον κατανοήσει: Απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας. Η Ελλάδα, για να ορθοποδήσει και να ζήσει, χρειάζεται να παίρνει η ίδια τις αποφάσεις που την αφορούν κι όχι να εκτελεί τις εντολές του κυρίου Σόιμπλε. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση και την προκοπή της χώρας και του λαού μας. Αντίθετα, αυτό που βιώνουμε σήμερα στους κόλπους της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο χλευασμός των δικαιωμάτων μας, η υποταγή στις βουλές ισχυρών ολιγαρχικών κύκλων, η ανισότιμη μεταχείριση. Απόρροια αυτών είναι κι οι απαξιωτικές δηλώσεις τού Σόιμπλε για τον Βαρουφάκη. Το πρωτοπαλίκαρο του δεσπότη απειλεί και επιτιμά δια της λοιδωρίας τον δουλοπάροικο, γιατί δεν στέργει να μείνει άλλο υποταγμένος.

Δεν είναι τυχαίο που ο ελληνικός λαός ζητάει μετ’ επιτάσεως αλλαγή της μνημονιακής πολιτικής. Η αλλαγή όμως αυτή δεν μπορεί να γίνει, αν πρώτα δεν αλλάξουν οι σχέσεις της χώρας μας με το εξωτερικό. Σχέσεις υποταγής της Ελλάδας σε πολιτικά και οικονομικά κέντρα αποφάσεων που διακονούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας.Τώρα που η χρεοκοπία της μνημονιακής πολιτικής είναι καθολική και πανθομολογούμενη και η συνέχισή της είναι βέβαιο ότι θα συσσωρεύσει κι άλλα δεινά για τη χώρα και το λαό μας, καλώς πράττει η νέα κυβέρνηση και διαμηνύει στον εκπρόσωπο των επικυριάρχων Σόιμπλε, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι δικαίωμα να κρίνει την ποιότητα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών και της ελληνικής κυβέρνησης έχει αποκλειστικά και μόνο ο ελληνικός λαός. Αυτουνού δεν του πέφτει λόγος.

Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας. Το νόημα που έχει τούτο το βήμα είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν αποδέχεται την επικυριαρχία και τις εκδηλώσεις που απορρέουν από αυτήν, αλλά, κυριαρχικά, ισότιμα και ελεύθερα, συζητά με τους συμμάχους του για το τι πρέπει να γίνει, ώστε να βοηθηθεί πραγματικά και να βγει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται σήμερα. Είναι αυτονόητο ότι όπως ο ελληνικός λαός σέβεται τις ξένες κυβερνήσεις, έτσι κι οι ξένες κυβερνήσεις σέβονται την ελληνική. Αν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δεν σέβεται τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, τότε δε σέβεται τον ελληνικό λαό που εξέλεξε την κυβέρνησή του. Χωρίς αυτό το σεβασμό δεν μπορεί να γίνει ούτε ένα βήμα προς τα μπρος. Οσο οι πολιτικοί και οικονομικοί εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας (συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής) έχουν λόγους να πιστεύουν ότι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι σε έναν εκπρόσωπο του ελληνικού λαού, τόσο οι σχέσεις επικυριαρχίας που έχουν εγκαθιδρύσει θα εδραιώνονται και θα δηλητηριάζουν κάθε προσπάθεια του λαού μας να βγάλει το κεφάλι από τέλμα και να αναπνεύσει. Εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία. Να αποφασίζουμε εμείς για τον εαυτό μας. Μόνον έτσι θα βγούμε από την κρίση και θα προκόψουμε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου