Φάνης Τριανταφύλλου: Παρήλθε η εποχή της υπακοής

φάνης-τριανταφύλλου-παρήλθε-η-εποχή-τ-626742

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

Η εποχή της υπακοής παρήλθε. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο να είναι κλοτσοσκούφι μεγάλων συμφερόντων. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί, επί ποινή αφανισμού του, να επιτρέψει ξανά την αντικατάσταση μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης από μέλη της χρηματιστικής γραφειοκρατίας. Οσο κι αν απειλούν τα πολιτικά ανδρείκελα των Ευρωπαίων ολιγαρχών, ο ελληνικός λαός απορρίπτει την κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών και την εγκαθίδρυση νεοφεουδαρχικού καθεστώτος στη χώρα.

Στο χτεσινό Eurogroup τα πολιτικά κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκάλυψαν απροκάλυπτα τον πραγματικό τους ρόλο ως υπηρέτες ισχυρών ολιγαρχικών συμφερόντων. Σε αυτό το συμβούλιο των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών είναι οι τράπεζες, το χρηματιστικό κεφάλαιο, που καθόρισαν το αποτέλεσμα. Ακόμα και πριν αρχίσει η συνεδρίαση, λόγω της απόλυτης προσήλωσης των ευρωπαϊκών δεξιών και σοσιαλδημοκρατικών κυβερνήσεων στα συμφέροντα της χρηματιστικής ολιγαρχίας, ήταν γνωστό ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα απαιτούσαν δήλωση υποταγής από τη μία και μόνη αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη, την ελληνική, που εξ αντικειμένου έβαζε το θέμα της απώλειας των δικαιωμάτων του λαού και της συρρίκνωσης της δημοκρατίας στη χώρα της.

Η προοπτική να μπολιαστούν οι Ευρωπαίοι με το απαίτηση μιας πολιτικής υπέρ του λαού και όχι υπέρ των μεγάλων συμφερόντων είναι που μεγιστοποίησε στο χτεσινό Eurogroup τις πιέσεις εναντίον της χώρας μας. Ακριβώς τη στιγμή που πολλοί δεξιοί και σοσιαλδημοκράτες μέσα στην Ελλάδα (αρχής γενομένης από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο), μαζί με τους Ευρωπαίους ομόσταυλούς τους, έλπιζαν ότι η απειλή για τα μεγάλα προβλήματα που θα αντιμετώπιζε η χώρα λόγω της πιθανότητας εξόδου της από το ευρώ θα γέμιζε τον ελληνικό λαό με φόβο, η πραγματική επίδραση των γεγονότων στο εσωτερικό της χώρας οδηγεί στο τελείως αντίθετο αποτέλεσμα. Ο ελληνικός λαός που ανέχτηκε επί πέντε ολόκληρα χρόνια να του ρημάζουν τη ζωή και τη χώρα δε στέργει άλλο σ’ αυτή την κατάσταση και ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να μην υποκύψει στις απειλές.

Σ’ αυτή τη βάση πρέπει να κοιτάμε για την εξήγηση της συμπεριφοράς των πολιτικών εκπροσώπων της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, της ελληνικής δεξιάς και σοσιαλδημοκρατίας, της νέας ελληνικής κυβέρνησης, του ελληνικού λαού. Κι έτσι εξηγείται η εκπεφρασμένη με απειλές και εκβιασμούς «έκκληση» των ισχυρών της Ευρώπης προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση: «Οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις σας είναι που δέχτηκαν να βάλουν τα συμφέροντα της χώρας και του λαού σας κάτω από τα συμφέροντα των Ευρωπαίων ολιγαρχών, κι εσείς είστε που έχετε το καθήκον να συνεχίσετε σε τούτο το δρόμο για μη διασαλευτεί η ευρωπαϊκή κι η παγκόσμια ολιγαρχική τάξη». Είναι οι ανάγκες διάσωσης των τραπεζιτών από την οικονομική κρίση που παρήγαγαν μια τόσο «απροσδόκητη» και καταστροφική για το λαό μας και τους λαούς της Ευρώπης στάση των υπουργών Οικονομικών τής ΕΕ στο χτεσινό Eurogroup. Αυτή η στάση ξεσηκώνει την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Το να καταστείλει κανείς τούτη την ογκούμενη δυσαρέσκεια και να τη μετατρέψει σε υπακοή του λαού μας προς πολιτικές που βάλλουν ευθέως εναντίον των πιο ζωτικών του συμφερόντων και δικαιωμάτων είναι πλέον αδύνατο. Και θα ήταν μια περίεργη ειρωνεία της Ιστορίας, η αριστερή ελληνική κυβέρνηση να παρερμηνεύσει τα μηνύματα των καιρών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου