Φάνης Τριανταφύλλου: Είμαστε η τελευταία μας ελπίδα

φάνης-τριανταφύλλου-είμαστε-η-τελευτ-648406

ΒΟΛΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ

Η στιγμή που περνάμε είναι κρίσιμη. Μετά τις εκλογές και τη διαπραγμάτευση της νέας κυβέρνησης με τους ξένους το πρόβλημα της χώρας και του λαού μας εξακολουθεί να αναζητά τη λύση του μέσα στο ίδιο με πριν πολιτικό πλαίσιο. Η ξενική επέμβαση συνεχίζεται και μαζί το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.

Εξακολουθούμε να ακροβατούμε επί ξυρού ακμής. Το μεγάλο λάθος της νέας κυβέρνησης είναι ότι αποδέχτηκε, αν και μετά από μεγάλο αγώνα, να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται οι ξένοι στην Ελλάδα σα να ’ναι τσιφλίκι τους και στη δημοκρατικά εκφρασμένη βούληση του ελληνικού λαού όπως ο μεσαιωνικός δεσπότης στη βούληση των δουλοπαροίκων του. Από την πλευρά της νέας κυβέρνησης ο κύβος έχει ήδη ριφθεί κι ας μην περιμένουμε σπουδαία πράγματα. Ορισμένες μικρομεσαίου βεληνεκούς φιλολαϊκές διευθετήσεις μόνο, που οπωσδήποτε συνάδουν προς τα συμφέροντα των επικυριάρχων της χώρας και μέχρι εκεί. Απ’ τη στιγμή που υπέρτατος νόμος κι επιταγή εξακολουθεί να είναι το συμφέρον των ισχυρών της Ευρώπης κι όχι το συμφέρον του ελληνικού λαού κι η εθνική ανεξαρτησία, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για τίποτε περισσότερο. Ο ελληνικός λαός θα χρειαστεί να παλέψει για ελευθερία, ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, δημοκρατία, ανάπτυξη και πρόοδο.

Μέχρι όμως να αρχίσει και να αποδώσει η πάλη αυτή, ο λαός μας θα εξακολουθήσει να στέκεται μπροστά στον γκρεμό. Ιδιαίτερα για τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα η εποχή που έρχεται θα είναι δύσκολη και σκληρή. Το συνεχιζόμενο οικονομικό τους χαντάκωμα θα εξακολουθήσει να οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις. Χρειάζεται ένα κίνημα αλληλεγγύης, μέσα από το οποίο ο ίδιος ο λαός θα προστατέψει ποικιλότροπα τους πιο αδύναμους. Μόνο έτσι θα αποφευχθούν κοινωνικά δράματα και θα μπορέσει ο λαός να σταθεί στα πόδια του και να αγωνιστεί για την αποτίναξη του ζυγού. Στο πλαίσιο αυτό γεννάει πολλές ελπίδες η πρωτοβουλία που ανέλαβαν συλλογικότητες της Μαγνησίας και αλληλέγγυοι πολίτες να δημιουργήσουν μια ανοιχτή επιτροπή για την αποτροπή κατασχέσεων και πλειστηριασμών, που δεν θα παρέχει μόνο νομικές συμβουλές, αλλά θα παρεμβαίνει συλλογικά και δυναμικά, μετά από επώνυμες καταγγελίες, για την αποτροπή τους.

«Ο λαός δεν έστειλε στα σκουπίδια τις κυβερνήσεις των μνημονίων για να συνεχίσουμε να έχουμε ως μόνιμη επιλογή την κόλαση! Θα υπερασπιστούμε χωρίς αναθέσεις το δικαίωμά μας στη ζωή. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμό σε βάρος των οικονομικά αδύναμων και εξαθλιωμένων συμπολιτών μας, σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας και των ανέργων. Κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη», λένε οι Βολιώτες που παίρνουν την πρωτοβουλία αυτή. Κι έχουν δίκιο. Απ’ τη στιγμή που η νέα κυβέρνηση απέδειξε ότι μπορεί να πάει μόνο μέχρι εκεί που της επιτρέπουν τα πολιτικά και οικονομικά κέντρα της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης των ολιγαρχών, δεν απομένει τίποτε άλλο στο λαό από το πάρει την τύχη του στα χέρια του. Για όποιον έχει ανάγκη, αλλά και για όποιον θέλει να βοηθήσει, οι εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων που θα δέχονται τις καταγγελίες και τα τηλέφωνά τους είναι: • Αλληλέγγυοι Εργαζόμενοι και Πολίτες: Χρήστος Γκαγιάννης – 6988709260, Βασίλης Πέτσης -6979981306• Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου: Κώστας Λιάνος – 6978889545, Ανδρέας Ξηρομερίτης – 6972967981 • Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου: Κατερίνα Λάμπρου – 6972874206,Νίκος Νίτης – 6974076632• Στέκι «Αλληλεγγύη για Ολους» Βόλου: Μαρία Νεοφωτίστου – 6979206465, ΕβηΖαβλιάκη – 6979968129.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου