Φάνης Τριανταφύλλου: Θα χαίρεται ο Σόιμπλε, θα χαίρεται κι ο Τσίπρας

φάνης-τριανταφύλλου-θα-χαίρεται-ο-σόι-650911

Συνεχίζονται τα παζάρια ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω στο ελληνικό ζήτημα. -Αυτό πέφτει πολύ, βγάλτο απ’ τη συμφωνία, κόψε ό,τι περισσεύει από εκείνο, να μπει αυτό οπωσδήποτε… Κι η συμφωνία θα γίνει, θα θριαμβολογεί ο Σόιμπλε, θα θριαμβολογεί κι ο Τσίπρας…

Είναι φανερό ότι τούτη η συμφωνία είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Κι αυτό οφείλεται στην προσπάθεια που κατέβαλε η νέα κυβέρνηση. Πάει πολύ να εμφανίζονται ως τιμητές εκείνοι που έδωσαν τα πάντα στους επικυρίαρχους χωρίς καμιά αντίσταση και που κοψομεσιάζονται και σήμερα ακόμα απ’ το πολύ προσκύνημα. Καλύτερη μεν, ενταγμένη στο ίδιο με το προηγούμενο πολιτικό πλαίσιο δε. Κι αυτό γιατί όχι μόνο δε σταματάει η παρεμβατική δράση των πολιτικών και οικονομικών κέντρων της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας στον τόπο μας, αλλά αναβαπτίζεται και νομιμοποιείται από μια αριστερή κυβέρνηση. Σε ποιον δημοκρατικό έλεγχο, σε ποια δημοκρατική κριτική μπορεί να αντέξει μια συμφωνία ενταγμένη στο πολιτικό πλαίσιο της αυθαίρετης και φιλοολιγαρχικής επέμβασης στα εσωτερικά μας από την πλευρά των ισχυρών της Ευρώπης; Από την άποψη αυτή όσο κι αν η νέα συμφωνία είναι καλύτερη από την προηγούμενη σε επί μέρους τομείς που συμφωνούν κι οι ξένοι, δεν αναιρεί όμως το γενικό πολιτικό πλαίσιο καθυπόταξης του λαού μας στη γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση των ολιγαρχών κι επομένως δεν παύει να είναι μία συμφωνία προώθησης των ξένων και ντόπιων μεγάλων συμφερόντων στη χώρα μας εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Η πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων, αν τη δούμε από την άποψη του πραγματικού συμφέροντος του λαού και της χώρας, απέτυχε απόλυτα γιατί ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο αυτό. Η πολιτική της νέας κυβέρνησης θα προσφέρει κάποιες ανάσες στο σκληρά δοκιμαζόμενο λαό μας, όμως απ’ τη στιγμή που είναι ενταγμένη στο ίδιο πολιτικό πλαίσιο είναι κι αυτή καταδικασμένη σε αποτυχία. Μια αναμφισβήτητη πρώτη απόδειξη της αποτυχίας αυτής είναι οι υποχωρήσεις που υποχρεώθηκε να κάνει η κυβέρνηση στη νέα συμφωνία σε σχέση με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που πρότεινε ως προεκλογικό συμβόλαιο στο λαό. Μετά από αυτές τις υποχωρήσεις και τέσσερις μήνες αριστερής διακυβέρνησης υπό την εποπτεία(!!!) της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης των ολιγαρχών είναι δεδομένο ότι καμιά από τις αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημα στη χώρα μας δεν θα έχει αναιρεθεί κι ο λαός μας θα εξακολουθήσει να ζει μέσα στην αγωνία και την απελπισία, μιας κι η επικυριαρχία αυτών που έχουν κάθε συμφέρον να τον κρατούν σε τούτη την κατάσταση θα συνεχίζεται.

Κακά τα ψέματα. Με τη νέα συμφωνία η δημοκρατική τάξη στη χώρα μας κι η προκοπή του λαού μας δεν έρχονται. Μια τέτοια εξέλιξη προϋποθέτει επιβολή της κυριαρχίας του λαού, πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε κουμάντο στον τόπο μας όπως εμείς νομίζουμε καλύτερα. Κάτι τέτοιο δε γίνεται ούτε με τη νέα συμφωνία, η οποία δε συμβιβάζεται με την εντολή του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές, συμβιβάζεται όμως μια χαρά με τις νεοαποικιακές βλέψεις που έχουν για τον τόπο μας η γερμανική και γενικότερα η ευρωπαϊκή (μηδέ της ελληνικής εξαιρουμένης) ολιγαρχία. Δε φτάνουν οι καλές προθέσεις της κυβέρνησης. Ο ελληνικός λαός θα χρειαστεί να παλέψει για ελευθερία, ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, δημοκρατία, ανάπτυξη και πρόοδο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου