Φάνης Τριανταφύλλου: Μολών λαβέ!

φάνης-τριανταφύλλου-μολών-λαβέ-657920

Η ΜΟΝΗ ΑΡΜΟΖΟΥΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οταν η Γερμανία επιμένει να διατηρεί την έννοια του υποτελούς κράτους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν θέλει στο κράτος αυτό η δημοκρατία να αντικαθίσταται από ένα καθεστώς νεοφεουδαρχικού τύπου, όπου τα δικαιώματα του πολίτη και του ανθρώπου υποκλίνονται μπροστά στα κέρδη του ολιγάρχη, τότε χωρίς καμιά ελπίδα επιτυχίας μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως το ελληνικό μοντέλο αφορά αποκλειστικά στην Ελλάδα και όχι σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η μάχη που διεξάγεται στο σημερινό Eurogroup σχετικά με το ελληνικό ζήτημα είναι μεταξύ δύο στρατών. Της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας και των λαών της Ευρώπης. Νίκη της ολιγαρχίας σημαίνει εξακολούθηση της πολιτικής της λιτότητας στην Ελλάδα και εξάπλωσή της σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Νίκη του ελληνικού λαού σημαίνει κατάλυση της πολιτικής της λιτότητας και απαρχή της δημιουργίας συνθηκών για μια Ευρώπη των λαών. Εδώ είναι και το σημείο όπου τα πολιτικά όργανα και το πολιτικό προσωπικό της ολιγαρχίας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν εν τη γενέσει του το πρόβλημα που τους δημιουργεί ο ελληνικός λαός και να αποδείξουν στην Ευρώπη ολόκληρη ότι, από την άποψη του συσχετισμού των δυνάμεων, ενεργεί λαθεμένα όποιος λαός αγωνίζεται για τα βασικά του δικαιώματα. Δεν είναι τυχαίο που ο αγώνας τού Σόιμπλε κι ο αγώνας της νέας ελληνικής κυβέρνησης εστιάζεται τούτη τη στιγμή στη μεταβατική περίοδο που μεσολαβεί μέχρι το καλοκαίρι. Ο λόγος είναι ότι η συμφωνία για το τι θα συμβεί σε αυτή την περίοδο έχει μεγάλη σημασία, γιατί είτε θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα νέο μνημόνιο και συνέχιση της λιτότητας είτε για μια νέα σχέση της χώρας μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα σέβεται τα δικαιώματα του λαού μας και θα αναιρεί τη λιτότητα. Θα κερδίσει ή ο Σόιμπλε κι οι ολιγάρχες ή ο ελληνικός λαός και οι λαοί της Ευρώπης. Μεσοβέζικη λύση δεν υπάρχει. Να κερδίσουν κι οι δυο αποκλείεται.

«Δε θα μπορέσετε ποτέ να τα καταφέρετε» φωνάζει ο Σόιμπλε στο λαό μας για να τ’ ακούσουν όλοι οι λαοί της Ευρώπης. «Κανένας λαός δεν μπορεί να αντισταθεί στις τράπεζές μας και στα πολιτικά μας όργανα. Είστε καταδικασμένοι η επιβίωσή σας να εξαρτάται από τη μακροθυμία μας. Ό,τι κι αν κάνετε, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξετε στην Ευρώπη, ούτε να τροποποιήσετε, ούτε να αναιρέσετε το καθεστώς ιδιοκτησίας της». Κι ο κύριος Σόιμπλε συμπεραίνει: Επειδή, ό,τι κι αν κάνετε, τίποτα που να αφορά τη σχέση σας με τους ολιγάρχες δεν μπορείτε να αλλάξετε, γι’ αυτό καθίστε στ’ αυγά σας για να μην πάθετε ό,τι παθαίνουν οι άφρονες που τα βάζουν με υπέρτερες δυνάμεις.

Ο κύριος Σόιμπλε καταφέρνει να φτάσει σ’ αυτό τον ισχυρισμό, μεταφράζοντας σε ισχύ τα απαράγραπτα δικαιώματα του ελληνικού λαού και των λαών της Ευρώπης. Δηλαδή ο κύριος Σόιμπλε τοποθετεί πολιτικά και οικονομικά το λαό μας και τους λαούς της Ευρώπης απέναντι στα δικαιώματά τους. Πόσο σωστά ενεργεί ο κύριος αυτός και οι συν αυτώ για τα συμφέροντα της ολιγαρχίας είναι ολοφάνερο. Για να εξαναγκαστεί ο ελληνικός λαός (και αύριο οι ευρωπαϊκοί λαοί, ο ένας μετά τον άλλο) να ζήσει μέσα σε ένα ανελεύθερο και αντιδημοκρατικό καθεστώς συνεχώς διευρυνόμενης λιτότητας, απειλεί να τσακίσει την Ελλάδα. Η νέα ελληνική κυβέρνηση οφείλει σήμερα να του δώσει τη μόνη αρμόζουσα απάντηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου