Φάνης Τριανταφύλλου: Πάθαμε και μάθαμε

φάνης-τριανταφύλλου-πάθαμε-και-μάθαμ-660831

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΩΡΑ

Η Ελλάδα δε θα μπορέσει ποτέ να σηκώσει κεφάλι και ο λαός μας δε θα μπορέσει ποτέ να δει προκοπή όσο θα είμαστε υποτελείς στους ξένους. Πρέπει να πούμε ανοιχτά κι ενόσω ακόμα διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις με τη γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση ότι τώρα είναι η ώρα για ένα οριστικό ξεκαθάρισμα των μεταξύ μας λογαριασμών. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού το αναγνωρίζει και σπρώχνει τη νέα κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Εχει αποδειχτεί ότι η πολιτική της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με τη χώρα μας αποσκοπεί στη δημιουργία ενός οικονομικοπολιτικού προτεκτοράτου χάριν μεγάλων ολιγαρχικών συμφερόντων, πρωτίστως γερμανικών. Τα γεγονότα των τελευταίων δεκαπέντε τουλάχιστον χρόνων -και όχι μόνο τα γεγονότα των πέντε τελευταίων ετών και τα γεγονότα που εκτυλίσσονται κατά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις της χώρας μας με την ΕΕ- επιβεβαιώνουν και δυναμώνουν την άποψη ότι άσπρη μέρα δεν πρόκειται να δούμε, όσο θα είμαστε υποτελείς των Γερμανών. Βοήθεια και συμπαράσταση ας μην περιμένουμε από πουθενά. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η επίσημη Ευρώπη, σέρνονται πίσω από το άρμα της Μέρκελ και την παρακολουθούν να χτυπάει με λύσσα τη χώρα μας. Γιατί δεν τη σταματούν, όπως το συμφέρον των λαών τους επιτάσσει; Γιατί οι δεξιές και σοσιαλδημοκρατικές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις υπηρετούν τα ίδια αφεντικά με τη Μέρκελ, την ευρωπαϊκή ολιγαρχία, κι έχουν κάθε συμφέρον όχι μόνο να εξακολουθήσει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι, αλλά και να μη δει καμιά προκοπή κάτω από την ηγεσία μιας αριστερής κυβέρνησης. Αδυνατίζουν έτσι τον αγώνα της για ελευθερία, ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, για εξάλειψη της ανθρωπιστικής κρίσης κ.τ.λ. κι ενισχύουν τις πιθανότητες μιας δεξιάς ή σοσιαλδημοκρατικής παλινόρθωσης, των παιδιών δηλαδή που στέκονται σούζα στις εντολές της ολιγαρχίας, των νέων Σαμαράδων και Βενιζέλων.

Ο ελληνικός λαός έπαθε κι έμαθε και δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στη Μέρκελ, στον Σόιμπλε, στον Ντάισενμπλουμ και στα πολιτικά και οικονομικά κέντρα της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν είναι η νέα ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει μια συμφωνία μαζί τους, πρέπει αυτή να ικανοποιεί μια βασική προϋπόθεση: Να λείψουν οι παρεμβάσεις τους στη χώρα μας. Κουμάντο μέσα στη χώρα μας θα κάνουμε εμείς κι έτσι όπως λέει η εντολή του ελληνικού λαού στην εκάστοτε κυβέρνηση, όχι όπως θέλουν οι διάφοροι Σόιμπλε. Κάθε φορά που θα υπάρχει ένα θέμα προς συζήτηση, ελεύθερα και ισότιμα, ίσοι μεταξύ ίσων, να καθόμαστε να το κουβεντιάζουμε και να μη φτάνουμε σε καμιά συμφωνία παρά μόνο όταν θα εξυπηρετούνται αμοιβαία τα συμφέροντά μας και δεν θα θίγονται η ανεξαρτησία, η κυριαρχία και η αξιοπρέπεια κανενός.

Αν θέλει η Γερμανία κι η Ευρωπαϊκή Ενωση να υπογράψουν μια νέα συμφωνία με τη χώρα μας πρέπει να το πάρουν απόφαση πως το πραγματικό τους συμφέρον είναι να σεβαστούν τα δικαιώματα της χώρας και του λαού μας. Κι αν θέλει η νέα ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει μια νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τους Γερμανούς, δεν πρέπει να κάνει ούτε ένα χιλιοστό πίσω από τη γραμμή υπεράσπισης αυτών των δικαιωμάτων. Μια νέα συμφωνία θα ωφελεί πραγματικά και τους δυο μόνο αν με αυτή η χώρα μας γίνεται πραγματικά ανεξάρτητη και ο λαός μας πραγματικά κυρίαρχος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου