Φάνης Τριανταφύλλου: Κόκκινη γραμμή

φάνης-τριανταφύλλου-κόκκινη-γραμμή-665154

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΤΕΛΟΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Είναι γνωστή η γραμμή πίσω από την οποία δεν μπορεί να υποχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση χωρίς να προδώσει την εμπιστοσύνη του λαού. Κι αυτό μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε ορισμένες πρώτες παρατηρήσεις όσον αφορά στις σχέσεις μας με τα ευρωπαϊκά πολιτικά – οικονομικά κέντρα που απηχούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας και την αντιμετώπιση της κατάστασης στο εσωτερικό της χώρας.

α) Στο χτεσινό Eurogroup τονίστηκε ιδιαίτερα η εμμονή των ευρωπαϊκών πολιτικών – οικονομικών κέντρων και της γερμανικής κυβέρνησης να μην αλλάξουν οι σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορεί να παραμείνει εγκαταλειμμένη η ανεξαρτησία της χώρας και η κυριαρχία του ελληνικού λαού στα χέρια της ξένης και κατ’ επέκταση της ντόπιας ολιγαρχίας, όπως γινόταν ως τώρα. Ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή στη νέα κυβέρνηση να παλέψει ανυποχώρητα για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. Ανεξάρτητα από την αντίδραση των ευρωπαϊκών ολιγαρχικών πολιτικοοικονομικών κέντρων και της γερμανικής κυβέρνησης καθώς και τις συνέπειες που θα έχει αυτή η αντίδραση, η ανεξαρτησία της χώρας και η κυριαρχία του ελληνικού λαού δεν είναι ζητήματα προς διαπραγμάτευση.

β) Η νέα ελληνική κυβέρνηση, παρ’ όλες τις αντιδράσεις στο χτεσινό Eurogroup, δηλώνει αποφασισμένη να μην ακολουθήσει την πολιτική της λιτότητας που ακολούθησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η αναγκαιότητα αντιστροφής της οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα είναι απόλυτα καθαρή για τον ελληνικό λαό.

γ) Η αναγκαία πολιτική στροφή στις σχέσεις μας με την Ευρώπη και η αντιστροφή της οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν χωρίς μεγάλες δυσκολίες προερχόμενες από το εξωτερικό, χωρίς αντιφάσεις στους κόλπους της κυβέρνησης, χωρίς συγκρούσεις με τα κατεστημένα συμφέροντα στο εσωτερικό της χώρας.

δ) Είναι σημαντικό να υπάρξει άμεσα μια συνεπής γραμμή αντιμετώπισης της αντιπατριωτικής – αντιλαϊκής προπαγάνδας που γίνεται ενάντια στην πολιτική γραμμή υπεράσπισης της ανεξαρτησίας της χώρας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κατάργησης της λιτότητας. Είναι ολοκληρωτικά ανεπίτρεπτο να παραμένει ο ελληνικός λαός έρμαιο στην προπαγάνδα που βάλλει ευθέως εναντίον των συμφερόντων του και προωθεί καλυμμένα την ιδεολογία και την πολιτική της ολιγαρχίας.

ε) Οι συνθήκες που επικρατούν στο εσωτερικό της χώρας ευνοούν τη νέα ελληνική κυβέρνηση να μην υποχωρήσει ούτε χιλιοστό από τη γραμμή της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κατάργησης της πολιτικής της λιτότητας. Όλοι οι Έλληνες, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση, συσπειρώνονται γύρω από τούτη την εκ των ουκ άνευ απαίτηση. Για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι είναι στην πράξη αφοσιωμένοι στην τάξη τους και δεν φοβούνται τους εκβιασμούς ούτε ακολουθούν τις υποδείξεις των αστικών ολιγαρχικών κομμάτων. Το φρόνημα του λαού ανορθώνεται. Πνέει άνεμος αισιοδοξίας. Αυτά τα γεγονότα έχουν μεγάλη θετική σημασία για τη νέα κυβέρνηση, μιας και της εγγυώνται ότι, εφόσον παραμείνει ανυποχώρητη στο αίτημα για ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, εγκατάλειψη της πολιτικής της λιτότητας, θα έχει τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

στ) Χωρίς μια ακριβή και καθαρή αποδοχή των ελληνικών θέσεων πάνω στα τρία αυτά ζητήματα, η νέα ελληνική κυβέρνηση καμιά συμφωνία δεν μπορεί να υπογράψει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου