Φάνης Τριανταφύλλου: Φωνή λαού

φάνης-τριανταφύλλου-φωνή-λαού-672915

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ!

Αστραψε και βρόντηξε χτες ο Βόλος. Αστραποβόλησε όλη η Ελλάδα. Την ώρα που τα πολιτικά τσακάλια κι οι οικονομικές ύαινες της πλουτοκρατίας περικύκλωναν στις Βρυξέλλες τη δύσμοιρη χώρα μας, ο βολιώτικος λαός, ο ελληνικός λαός, ξεσηκώθηκε ενωμένος για να αποκρούσει τους επιδρομείς. Η χτεσινή αυτή μέρα θα γραφτεί στην Ιστορία του Βόλου, στην Ιστορία της Ελλάδας για πάντα.

Πλούσιοι και φτωχοί, εργάτες κι υπάλληλοι, αγρότες, έμποροι, διανοούμενοι, νέοι, γυναίκες άναψαν μια μεγάλη φωτιά, τη φωτιά της αγάπης για την πατρίδα και το λαό μας στην Παραλία του Βόλου και στις μεγάλες πόλεις όλης της χώρας. Κι έστειλαν το μήνυμα ότι η λευτεριά και η αξιοπρέπειά μας είναι πάνω απ’ όλα! Συντόνισαν τη φωνή τους για να φτάσει ως τις Βρυξέλλες κι ως τα πέρατα του κόσμου: Ο ελληνικός λαός σηκώνει ανάστημα για να σωθεί ο ίδιος και για να σώσει τη χώρα απ’ το βάραθρο!

Η χτεσινή, μεστή νοημάτων, συγκέντρωση υπογραμμίζει πως ανεξάρτητα από τις βουλές των επικυριάρχων της χώρας, όπως αυτές εκφράστηκαν στο χτεσινό έκτακτο Eurogroup, ανεξάρτητα ακόμα κι από τη δύναμη αντίστασης που διαθέτει η νέα κυβέρνηση στις σημερινές πιέσεις της Μέρκελ, ο βολιώτικος λαός, ο ελληνικός λαός, έχει πια καταλάβει πως η σωτηρία και η προκοπή της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας είναι κοινό έργο όλων μας, που εκφράζεται μέσα από ανυποχώρητο λαϊκό αγώνα. Κάθε πολίτης, κάθε πατριώτης στον αγώνα αυτό βάζει το λιθαράκι του. Ο καθένας προσφέρει τη δύναμή του, όσο λίγη κι αν είναι, στο σκοπό της σωτηρίας της πατρίδας και του λαού από τα αρπακτικά της ολιγαρχίας κι εάν ακόμα για τούτο χρειαστεί να υποφέρει. Γιατί πραγματικά ανυπόφορο για κάθε λαό είναι να του στερούν την ελευθερία, να τον καταδικάζουν σε θάνατο και να του κλέβουν την αξιοπρέπεια.

Κάθε Βολιώτης, κάθε Έλληνας κι ένας μαχητής στην ιδέα της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας του λαού μας! Η ώρα της απελευθέρωσης ήρθε! Η Γερμανία κι οι υποτακτικοί της στην Ευρώπη αποδεικνύονται ανίκανοι να συνεχίσουν να ασκούν την κυριαρχία τους στη χώρα μας, γιατί μπροστά τους δεν στέκεται μόνο μια κυβέρνηση που αντιστέκεται, στέκεται ενωμένος ο ελληνικός λαός, που όπως απέδειξαν οι χτεσινές παλλαϊκές συγκεντρώσεις στο Βόλο και σ’ όλη τη χώρα είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί για το δίκιο του μέχρις εσχάτων!

Η χτεσινή μέρα σήμανε την έναρξη του αγώνα. Ο βολιώτικος, ο ελληνικός λαός σηκώνει ψηλά το λάβαρο της ανυποχώρητης αντίστασης στις επιβουλές της ξένης και της ντόπιας ολιγαρχίας και δηλώνει αποφασισμένος να μη σταματήσει να αγωνίζεται μέχρι να νικήσει. Ο δίκαιος σκοπός του λαού μας λαμποκοπάει μπροστά στα μάτια των λαών της Ευρώπης και όλου του κόσμου και συνεγείρει τις πιο ευγενείς ιδέες, που τις τελευταίες δεκαετίες ευτέλισε σκόπιμα η πλουτοκρατία και τα πολιτικά της ενεργούμενα σε όλη την υφήλιο. Έλληνες, ψηλά τις καρδιές! Ψηλά τα κεφάλια!

Στεκόμαστε ξανά όρθιοι στο Βόλο και σ’ όλη τη χώρα για να πραγματώσουμε μέσα από την ενότητα δράσης και με τη συμπαράσταση των λαών της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου τον καλό μας σκοπό! Θα νικήσουμε γιατί έχουμε δίκιο και γιατί δεν έχουμε τίποτα άλλο να χάσουμε!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου