Φάνης Τριανταφύλλου: Ανάσα αξιοπρέπειας

φάνης-τριανταφύλλου-ανάσα-αξιοπρέπε-677226

ΑΥΡΙΟ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ, 6 Μ.Μ.

Αύριο Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στο Eurogroup αρχίζει η συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα. Η κατάσταση στη χώρα, έπειτα από πέντε χρόνια εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η εκλογή της νέας κυβέρνησης και η ανυποχώρητη βούλησή της να σεβαστεί τη λαϊκή εντολή και να καταργήσει την πολιτική της λιτότητας συγκεντρώνει γύρω από την Ελλάδα το παγκόσμιο ενδιαφέρον, γιατί αναδεικνύει τη χώρα μας ως το πεδίο όπου συγκρούονται τα δυο βασικά αντιτιθέμενα συμφέροντα: Τα συμφέροντα της ολιγαρχίας και τα συμφέροντα του λαού.

Τα συμφέροντα της ολιγαρχίας εκπροσωπούνται από τα πολιτικά και οικονομικά κέντρα που η ίδια ελέγχει: Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΚΤ, ΔΝΤ, γερμανική κυβέρνηση, ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που ελέγχονται από τη γερμανική κυβέρνηση… Τα συμφέροντα του ελληνικού λαού εκπροσωπούνται από τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Όσο είναι φανερό ότι ο αγώνας του λαού μας είναι δύσκολος, άλλο τόσο είναι φανερό πως κερδίζει συμπάθειες στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο. Η ολιγαρχία και τα οικονομικά και πολιτικά κέντρα που ελέγχει νιώθουν φόβο. Κι αυτό γιατί εάν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ηττηθεί η πολιτική και η δράση τους στη Ελλάδα, θα ηττηθεί και σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, κάτι που εξαναγκάζει την ολιγαρχία και τους πολιτικούς υπηρέτες της να χτυπούν με όλη τη δύναμη πυρός που διαθέτουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση και δι’ αυτής το φρόνημα του λαού μας.

Μπροστά στην ολομέτωπη αυτή επίθεση εναντίον της νέας κυβέρνησης που εκτελεί κατά γράμμα την εντολή του ελληνικού λαού οι Βολιώτες δεν μπορούν να παραμείνουν αδιάφοροι. Αύριο, στις 6 μ.μ., στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα συγκεντρωθούν για να βάλουν το λιθαράκι τους στον αγώνα που δίνει η Ελλάδα την ίδια ώρα στοEurogroup και την επόμενη μέρα στο Συμβούλιο Κορυφής. Είναι η ώρα ο Βόλος να προσθέσει τη δική του πολιτική πίεση στην πολιτική πίεση που θα ασκήσει την ίδια στιγμή ο λαός της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και των άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας, ώστε να σπάσει το απόστημα της φριχτής λιτότητας, να αναιρεθεί το καθεστώς της επέμβασης στα εσωτερικά μας από την πλευρά της Γερμανίας και των συμμάχων της. Είναι η ώρα να στείλει το μήνυμα ότι η πολιτική που επέβαλαν στην Ελλάδα οι Γερμανοί κι οι σύμμαχοί τους και εφαρμόστηκε από τις υποταγμένες μνημονιακές κυβερνήσεις απέτυχε απόλυτα γιατί εξυπηρέτησε τα συμφέροντα της ξένης και ντόπιας ολιγαρχίας και δεν είναι αποδεκτή. Ήρθε η ώρα να ασκήσουν την πολιτική τους πίεση κι οι Βολιώτες για να σταματήσει το οικονομικό και κοινωνικό ξεχαρβάλωμα και το ξεπούλημα της πατρίδας μας. Ύστερα από πέντε χρόνια γερμανικής κατοχής, ήρθε η ώρα να πάρουμε ανάσα αξιοπρέπειας.

Αύριο το απόγευμα στην παραλία, βρέξει – χιονίσει, πρέπει να κατέβει όλος ο Βόλος. Δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι, συντηρητικοί, σοσιαλδημοκράτες, κομμουνιστές, η μάχη που δίνει η νέα κυβέρνηση είναι μάχη για την Ελλάδα, είναι η μάχη της Ελλάδας. Να τη δώσουμε λοιπόν όλοι οι Έλληνες μαζί, για να κερδίσουμε την επιβίωση του λαού και της χώρας μας, την ελευθερία μας, την αποκατάσταση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, τη λαϊκή κυριαρχία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου