Φάνης Τριανταφύλλου: Ολοι στα μετερίζια!

φάνης-τριανταφύλλου-ολοι-στα-μετερίζ-681568

Ο ΒΟΛΟΣ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ

Κατά τον πρώτο κύκλο των διαπραγματεύσεων για το δημόσιο χρέος η άποψη της ολιγαρχίας, εκφρασμένη από τους Γερμανούς, μας λέει ότι η κατάσταση της φτώχειας και της εξαθλίωσης που βιώνει ο λαός μας αντιφάσκει μεν προς τη δικαιοσύνη, άρα είναι αδικαιολόγητη, και ταυτόχρονα πως αυτή η κατάσταση είναι επιβεβλημένη.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε έφτασε από την παρατήρηση ότι δεν συμφωνεί με την άρση της πολιτικής της λιτότητας, που δήθεν ευνοεί το λαό μας και τους άλλους λαούς της Ευρώπης, σε εκείνες τις παρατηρήσεις που αποκρύπτουν για λογαριασμό της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας το γεγονός της φαλκίδευσης της δημοκρατίας και της ουσιαστικής κατάλυσης των δικαιωμάτων του ανθρώπου εξ αιτίας της πολιτικής που η ευρωπαϊκή ολιγαρχία, και μάλιστα η γερμανική, επέβαλλαν έως τώρα στη χώρα μας. Ο Γερμανός με τον αποκλεισμό της πραγματικής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης φτάνει από τον πλούτο που παράγουν οι λαοί της Ευρώπης στη θέση που αρνείται την αναδιανομή του στους λαούς της Ευρώπης. Φυσικά, αναφερόμενος στην Ελλάδα, ξεκινάει από μια πραγματικότητα, παρουσιάζοντας στην πιο κραυγαλέα τους μορφή τις ευθύνες της ελληνικής αστικής τάξης και των ελληνικών κυβερνήσεων, που με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους έφεραν το λαό μας σ’ αυτή την κατάσταση. Αποφεύγει να πει ότι αυτό έγινε συνειδητά κι ότι ήταν ενταγμένο σε ένα ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο που εισηγήθηκε και επέβαλε η ευρωπαϊκή ολιγαρχία και δη η γερμανική. Ή, αλλιώς, θέλει να πει ότι η μεγάλη αγανάκτηση του λαού μας από την εντεινόμενη φτώχεια οφείλει να έχει ως μοναδικό αποδέκτη την ανεπαρκή να εκπληρώσει την αποστολή της ελληνική αστική τάξη και το πολιτικό προσωπικό που επάνδρωσε τις έως τώρα ελληνικές αστικές κυβερνήσεις. Αφήνοντας έξω από κάθε κριτική τις ευθύνες της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας και των πολιτικών εκπροσώπων της για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, φτάνει να επικαλείται ως αναγκαιότητα για τη χώρα και το λαό μας τη συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας, μιας πολιτικής που εκφράζει αποκλειστικά τα συμφέροντα της ολιγαρχίας κι αναπαράγει, εμπλουτίζει, βαθαίνει στο διηνεκές τα φαινόμενα της φτώχειας και της εξαθλίωσης του λαού μας!

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζει μια εσωτερική σύνδεση ανάμεσα στην πραγματικότητα του λαού μας και την πραγματικότητα της ολιγαρχίας, αφού για να δικαιολογήσει την εξαθλίωση του λαού καταργεί ακριβώς αυτή τη σύνδεση που υπάρχει με την πολιτική που επιβάλλει η ευρωπαϊκή ολιγαρχία και η οποία γεννάει αυτή την εξαθλίωση. Αναγνωρίζει βέβαια ότι είναι άδικο να υποφέρει ο λαός μας, αλλά αυτή είναι μια πολύ αφηρημένη αναγνώριση. Κάνει τα δικαιώματα της γερμανικής ολιγαρχίας και του εξαθλιωμένου ελληνικού λαού ένα πράγμα κι ύστερα αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν σε μια δημοκρατική Ευρώπη να θέλει η νέα ελληνική κυβέρνηση τα δικαιώματα του μονίμως αδικούμενου δεύτερου να παραβιάσουν τα δικαιώματα της πρώτης που μονίμως τον αδικεί.

Είναι ολοφάνερο, πρόκειται για έναν πόλεμο ταξικό, όπου από τη μία πλευρά στέκεται η ευρωπαϊκή ολιγαρχία και οι πολιτικές της εκφράσεις κι από την άλλη η νέα ελληνική κυβέρνηση κι ο ελληνικός λαός. Αφού από την έκβαση αυτού του πολέμου εξαρτάται η ζωή και η αξιοπρέπειά μας, ας τον δώσουμε με τις τιμές που του αξίζουν. Κανείς μη μείνει αμέτοχος, όλοι στα μετερίζια!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου